avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Activitate karmenaurelia

Activitate karmenaurelia

Buna ziua! In cat timp de la aprobarea de catre Judecatorie a cererii de curator special, aceasta va fi comunicata persoanei respective si unde anume? Va multumesc .
Răspuns la discuția Calitate vanzator pentru SRL ?
Nu cred ca este corect raspunsul tau din punct de vedere legal. Atata timp cat vanzatorul presteaza o activitate in cadrul unei societati , nu este admis sa i se faca pvcc in nume propriu. Nu are calitate de reprezentant legal ci doar de reprezentant.
Vanzatorul este doar reprezentant intrun SRL, I.F., PFA sau este reprezentant legal putand semna proces de contraventie in lipsa administratorului ?
Va multumesc pentru raspuns.
Am fost la un notar. A comunicat mamei ca nu poate vinde partea ce-i apartine, intrucat sora fiind parte la apartament prin mostenire (3/8- ap cu 3 camere ) trebuie sa isi dea acordul , intrucat exista posibilitatea ca sora ...ulterior din rea credinta, dupa decesul mamei, sa vanda cele 3/8 unei familii de rromi doar pentru a-mi face viata grea. Este posibil asa ceva ? Evaluarea apartamentului se face doar de catre un expert autorizat ? Eu doresc sa ii dau partea legala integrala insa ea se opune vinderii apartamentului. Are locuinta la momentul actual.
Multumesc pentru raspuns.
Conform Ordinului 113/2008 operatorul economic este - orice persoana fizică sau juridică care prelucrează, procesează, depozitează, transportă, valorifică şi comercializează produse şi subproduse alimentare de origine nonanimală. HG 984/2005 ( modific) prevede contraventii la acest Ordin . Daca urmarea controalelor efectuate in piete agroalimentare, alei pietonale, targuri in mediul rural si urban, sunt persoane fizice ( neautorizate gen P.F.A., I.I., I.F., A.F) care vand produse alimentare fara documente de provenienta , amenda se aplica ? Sau doar politia poate aplica ? In plus, daca se face un control la un magazin si este inregistrat la ORC ca : SRL, S.A., PFA, I.I. sau I.F , si daca administratorul sau directorul ales membru in consiliul de administratie sa reprezinte relatia cu tertii nu este in localitate sau tara, este corect conform O.G.2/2001 sa se aplice amenda pe vanzator ? Stiu ca fisa postului a vanzatorului nu tine loc de reprezentare legala ci este doar un document intern.
Suntem o familie formata din 2 surori si mama parinte supravietuitor. Datorita caracterului rau voitor a surorii fata de mama, aceasta din urma doreste ca partea din apartament sa mi-o lase mie. Sora ca si mine are 3/8 din apartament , mosteniti de la tata. Cum se procedeaza legal , astfel incat dupa decesul mamei sa nu ma trezesc in situatia de a alege: 1. sa vina cu toata familia in apartament, fara voia mea; 2. sa scoata la vanzare apartamentul , fara sa imi doresc acest lucru. Lucrurile personale ale mamei cum pot trece legal pe numele meu ? Precizez, ca sora mea nu plateste impozit la apartament din 1999, nu a contribuit cu niciun ban la intretinerea acestuia dar isi cere ( deocamdata isteric verbal) drepturile.