avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate cincinnico

Activitate cincinnico

Pentru ca tatal meu nu a radiat autoturismul din dotare cand l-a instrainat, pentru ca l-a crezut pe cumparataor care a spus ca rezolva el tot, s-a trezit acum cu poprire pe pensie. Pana la impunerea acestei masuri, nu a fost instiintat in nici un fel despre acest debit. Mai mult, dupa vanzarea masinii, la cativa ani a vandut si apartamentul dar cei de la primarie nu au spus nimic despre vreo taxa restanta cand au eliberat certificatul pentru notariat (in care au spus ca nu are datorii). Ce se mai poate face acum. Este deja a doua pensie din care i-au retinut 1/3. Cum putem contesta masura popririi?
Ce documente trebuie intocmite, si daca e nevoie sa fie si traduse, in vederea detasarii unui muncitor calificat la o societate italiana. Ce alte sume trebuie platite (si daca pot fi platite direct de societatea la care se detaseaza), in afara salariului si a diurnei de 50% din salariu. Plata de catre societatea la care se detaseaza poate fi prevazuta ca o clauza in contractul de servicii pe care il incheie SRL dinRomania cu societatea italiana?
Răspuns la discuția plati neefectuate
M-a amuzat discutia si nu ma pot abtine sa va raspund.
O data emisa factura, aceasta atesta prestarea serviciului.
Daca practic se poate anula sau storna acea factura, prestarea serviciului nu poate fi returnata.
Daca anulati sau stornati factura, situatia in scripte arata ca si cum nu ar fi existat niciodata o relatie comerciala cu beneficiarul, deci nu aveti nici o sansa sa solicitati in instanta plata (executarea obligatiei corelative de plata).
Daca factura ramane "suspendata" si neplatita, va puteti adresa instantei in termenul de prescriptie.
Din punct de vedere realist, se poate obtine in instanta obligarea beneficiarului la plata facturii dar in mod practic banii ii veti primi daca este solvabil. Daca persoana juridica debitoare nu are active (pe care sa le puteti executa), hotararea judecatoreasca inaintata unui executor judecatoresc nu va garanteaza si obtinerea banilor.
Da, aveti castig de cauza in instanta, dar daca si executarea debitorului se prescrie (in 3 ani).
Asa ca, puteti castiga in instanta si sa nu va recuperati banii, din pacate.
#-o