avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate ciresica82

Activitate ciresica82

Buna ziua,
e adevarat ca a aparut o lege noua prin care mamicile care au fost in CIC in anii 2010-2012 nov(cand s-au taiat cei 10% din 85%) ar putea primi retroactiv banii inapoi daca se da statul in judecata?
in acest sens care ar fi procedura legala de urmat si unde s-ar putea adresa?
multumesc
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
nu cred ca se va lua in calcul data nasterii copilului, deoarece dna din speta de mai sus e in per de postnatal obligatoriu 42 zile adica pana la sf lunii dec 2010, prin urmare din 2011 va intra resp va putea solicita conc de ingrijire copil, deci va intra sub incidenta legii noi cu 1 an.
parerea mea....
Buna ziua,
avand in vedere stirea de astazi privind red per de la 2 ani la un an a indemn Cic ce se va intampla cu cei care sunt deja in plata? red perioadei se va aplica doar pt acele mamici ce vor naste incepand cu anul viitor??
multumesc mult
Buna ziua,
pt veniturile suplimentare=asigaurari mi s-a completat un alt model de adev de venit( modelul standard al soc de asig) cu mentiunea ca adev standard a AJPS se completeaza de catre angajator , care stie de cand pana cand ai fost in coc de sarcina si lauzie...intrebarea mea , este vreo problema in primirea ei de catre primarie? ma refer ca este trecut ven brut, imp retinut si netul.....ea tb vizata cumva si de Finante?
Buna ziua,
pana la urma indemn se calc ca fiind 70% sau 72.25% din media ven pe ult 12 luni?
la unele primarii spun ca se calc direct 70%.
o alta intrebare indemn e pt luna anterioara sau pt luna in curs?
pt veniturile obt in luna iulie cnf OUG tb depuse declaratii la cas, cass si somaj daca se obtin ca pers fizica si nu ca pfa? ven sunt inafara fct de baza. am inteles ca doar daca active ca AF, PFA sau II tb dep declaratii,
- pentru veniturile obtinute inafara functiei de baza(unde se obtin venituri din salarii) este adevarat ca adev de venit tb sa poarte viza celor de la ITM la dosarul de indem CIC?- adica daca am o adeverinta din care rezulta rezilierea ctr de agent de asigurare cu data x, adev de venit pe ultimele 12 luni tb inreg la ITM? si daca da la care ITM? acolo unde depun dosarul la primarie sau unde are sediul societatea? nu vad logica ce cauta ITM-ul in aceasta poveste ca doar activez in baza unui contract de agent, am dec de impunere de la finante, fisa fiscala,etc.....