avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Activitate serev

Activitate serev

freeelis a scris:

Este inclus in salariul pe care il aveti in prezent.

daca din salar scad sporul de vechime, salariul este cu mult sub salariul minim garantat.Ex:salar 1147 cu spor de 25%. Daca se scade sporul se ajunge la 917, iar salariul minim este de 975. Este corect? care lege se aplica? Multumesc!
Buna seara, doresc sa ma lamuriti din punct de vedere legal - in 2014 sotul meu avea salariul de baza 1047 lei in care era introdus si vechimea de 25%, deci salariul de incadrare al functiei era de 837 lei( 4,95 lei/ ora ),iar salariul minim era 900lei (5,3 lei/ora).Din ianuarie 2015 i-a crescut salariul la 1147 lei cu tot cu vechimea de 25%,deci salariul de incadrare este de 917 lei (5.4 lei/ora), iar salariul minim este de 975 lei (5,8lei/ora).In ambele cazuri , constat ca salariul este sub salariul minim garantat , ori sporul de vechime in munca a disparut ! Este corect? Mai mult,pentru orele lucrate sambata si duminica e platit cu un tarif de 4,95 lei nici macar cu noul tarif de 5, 4 lei, contabila zice ca nu-i permite legea 284/2010 sa ridice tariful.De spor nici vorba, in zilele de sambata si duminica nu se da nici un spor , doar tariful de 4,95 / ora.Va rog frumos sa ma lamuriti, eu asa stiu ca daca se mareste salariul se mareste si tariful orar,sporurile se calculeaza dupa salariul de baza si pt . weekend lucrat se adauga unspor de 100%.Exemplu : tariful orar e de 4, 95lei/ora, daca adaug sporul de 100% va fi 4,95+ 4, 95 =9,9 lei/ora pt.sambata sau duminica. Multumesc frumos pt. rabdare,sper sa ma lamuriti !
Răspuns la discuția Cum se calculeaza sporul de 100%
multumesc frumos pentru raspuns!
As dori sa ma lamuriti - cum se calculeaza sporul de 100% pentru zilele lucrate sambata, duminica sau in sarbatori legale.Va dau un exemplu : salar de baza 1047 , 21 zile lucratoare ,48 ore lucrate sambata si duminica fara a se acorda timp liber platit.Cum se calculeaza sporul de 100% la cele 48 ore lucrate? Multumesc !
Sunt instructor educatie in cadrul DGASPC,as dori sa-mi spuneti daca in urma absolvirii studiilor superioare am dreptul legal la o marire de salariu, ceea ce implica transformarea postului in unul de nivel imediat superior fata de cel avut la studii medii. va multumesc si astept raspuns!
alina5ram a scris:

Vei beneficia si de marirea de salariu dar depinde si de institutie si eu am fost in aceeasi situatie in iulie am depus cerere si de la 01.09 mi s-a aprobat cererea ....am inteles ca au fost cazuri cand a durat si mai mult

daca pot sa te intreb....unde lucrezi si cum ai procedat? mersi
am revenit,.....am primit raspuns referitor la cererea mea ca postul pe care-l ocup in prezent, instructor ed.cu studii medii,este unitar la toate ctf. din judet, iar atributiile cuprinse in fisa de post sunt corespunzatoare studiilor medii.nu este corect,trebuie sa ne plafonam,in loc sa te aprecieze pt. ca n-a fost usor si nici bani putini.....ce pot sa fac, LEGAL, va rog frumos indrumati-ma............va multumesc!
buna seara, as dori o informatie,sunt instructor de educatie in cadrul dgaspc,in urma absolvirii facultatii de psihologie am inteles ca mi se poate transforma postul si pot beneficia de o marire de salariu conform legii 330.,am depus o cerere in acest sens dar inca fara raspuns. multumesc!