avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Activitate zanazanelor

Activitate zanazanelor

In curand va trebui sa incep procedura de divort. Desi sotul meu este cel care isi doreste acest lucru, eu sunt cea care va depune cererea de divort. De ce? Pentru ca sta foarte prost la capitolul "initiativa" si desi de 2 luni de zile imi spune ca vrea sa divorteze nu a facut nimic in acest sens.

Asadar, probabil ca in cel mai scurt timp voi lua legatura cu un avocat (desi habar n-am de unde sa-l aleg). Mi-as dori tare mult sa pot estima cat va dura acest proces, proces care pentru mine este un calvar inca de pe acum...

Ce este la mijloc? Un apartament, o masina si un copil...si 3 ani de casnicie.

Va multumesc.
Răspuns la discuția Finantare client
In afara de o societate de leasing as mai putea sa colaborez cu o banca, nu?

Asta ar fi singurul mod prin care as reusi sa fac acest lucru?
abcdeadi a scris:

Nu ii cere nimeni cunostinte de drept. Doar ca administratorul unei societati obligatoriu trebuie sa aiba anumite notiuni comerciale. De altfel la constituirea societatii semneaza ca are aceste cunostinte.

Ei, hai, ca aici ai gresit. Nu sunt administratorul societatii, dar ma intereseaza acest aspect.
Si te rog sa nu mai scrii despre exprimarea mea intiala; nu este ceea ce ma intereseaza...

Am constatat imediat formularea, dar nu am mai intrat sa o modific...insa am facut modificarea acum.
Asta presupune ca firma de leasing sa plateasca intreaga datorie a clientului pe care o are fata de mine pentru aceste echipamente, iar clientul, in loc sa plateasca ratele catre mine, sa le plateasca catre firma de leasing, corect?

Si presupun ca ar mai trebui sa fie si un contract intre clientul meu si firma de leasing, nu?

Lucrez la o firma de IT din Romania (societatea-mama este in cu totul alta tara).
As vrea sa vand catre clienti echipamente (care nu sunt ale mele; deci le cumpar din alta parte) cu plata in rate.
Societatea mama nu imi da voie sa desfasor o asemenea activitate (de finantare client!), insa cum as putea sa fac totusi acest lucru?
Răspuns la discuția nelamuriri
Nimeni nu a fost prea atent. Eu doar am intrebat daca intr-un contract de donatie se poate stipula ca in caz de divort sotul nu va avea nici o pretentie asupra casei. Pana in momentul de fata nu am facut nici un fel de contract. Casa este pe numele meu si cred ca asa va ramane. Cu sotul nu sunt in proces de divort, insa am intrebat ca fapt informativ.

In al doilea rand, donatia poate fi revocata numai in cazul in care s-a nascut un copil dupa ce as fi incheiat acest contract de donatie cu sotul meu. Insa nu este cazul acum. Copilul este deja nascut. Daca as face contract de donatie, ar trebui sa mai fac inca un copil pentru ca sa o pot revoca, ceea ce imi este cam peste mana.

Probabil ca cel mai bine ar fi sa las lucrurile asa cum sunt acum: casa pe numele meu. Iar daca, Doamne fereste, se va intampla sa divortam, cel putin raman in casa mea.

Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Discuție nelamuriri
As avea si eu cateva intrebari la care sper sa primesc un raspuns cat mai exact:

1) Eu si sotul meu locuim in casa mea, obtinuta de la parintii mei inainte de casatorie. Stiu ca se poate face contract de donatie catre sot pentru jumatate din casa. In acest contract se poate pune o clauza in care sa se stipuleze faptul ca in caz de divort sotul meu nu are nici un fel de pretentie la casa mea, ci doar la cheltuielile de imbunatatire care au fost facute pe parcursul casatoriei? Se va respecta in instanta aceasta clauza?

2) Impreuna avem un copil de aproape 1 an. In caz de divort, exista situatii in care sotul mi-ar putea lua copilul? Daca "da", care ar fi acelea?

3) In cazul in care avem economii la banca in depozit facut numai pe numele sotului, acei bani sunt subiect de partaj? Stiu ca ar putea sa scoata acei bani si sa-i puna pe numele altcuiva. Dar daca as avea extrase de cont lunare, acestea mi-ar folosi la dovedirea faptului ca am avut bani in cont economisiti in timpul casatoriei? Mi-ar mai folosi la ceva acele extrase daca el ar scoate toti banii din cont si ar face ce doreste el cu ei?