avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1058 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Durata unui divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Durata unui divort

In curand va trebui sa incep procedura de divort. Desi sotul meu este cel care isi doreste acest lucru, eu sunt cea care va depune cererea de divort. De ce? Pentru ca sta foarte prost la capitolul "initiativa" si desi de 2 luni de zile imi spune ca vrea sa divorteze nu a facut nimic in acest sens.

Asadar, probabil ca in cel mai scurt timp voi lua legatura cu un avocat (desi habar n-am de unde sa-l aleg). Mi-as dori tare mult sa pot estima cat va dura acest proces, proces care pentru mine este un calvar inca de pe acum...

Ce este la mijloc? Un apartament, o masina si un copil...si 3 ani de casnicie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:33, 16 Decembrie 2007
Divortul se poate termina destul de repede , daca amandoi sunteti de acord si daca va intelegeti asupra partajului bunurilor comune - adica cele dobandite in timpul casatoriei -, in sensul sa stabiliti de la inceput cine si ce ia din aceste bunuri.
Daca partile se pot intelege pe cale amiabila va recomand incheierea unui contract de tranzactie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfatuiti-ma cum sa divortez alinacampean alinacampean Sunt casatorita in anul 2002 si am locuit impreuna cu sotul in Spania inca de la inceputul casatoriei noastre.Toate bunurile materiale le-am obtinut impreuna: ... (vezi toată discuția)
Partaj apartment credit imobiliar veronica82 veronica82 Buna ziua, Sunt in discutii cu sotul meu pentru divort si partaj si problema principala este un apartament luat dupa casatorie printr-un credit imobiliar ... (vezi toată discuția)
Cât ar putea dura un divorț și partaj în instanță? Cosmina91 Cosmina91 Bună ziua! Mă puteți ajuta, vă rog cu o părere referitoare la un posibil divorț prin instanță și partaj tot prin instanță? El nu accepta divorțul ... (vezi toată discuția)