avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sfatuiti-ma cum sa divortez
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sfatuiti-ma cum sa divortez

Sunt casatorita in anul 2002 si am locuit impreuna cu sotul in Spania inca de la inceputul casatoriei noastre.Toate bunurile materiale le-am obtinut impreuna: un apartament , o casa (neterminata inca) si respectiv o masina. Nu avem copii. Datorita certurilor numeroase eu am hotat ca nu mai are sens sa continuam casnicia si m-am intors in tara ca sa cer divortul. Desi la inceput el nu a fost de acord a inteles ca nu are nimic de facut si accepta divortul. Nu am dori partaj, pt ca am cazut amandoi de acord.Sotul meu momentan este in Spania insa se intoarce si el acasa in decurs de o luna eventual 2.
As dori sa stiu ce tip de divort as putea cere,astfel incat sa terminam povestea cat mai frumos si mai repede.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 19:06, 10 Iulie 2008
Divort prin acord.
Si daca ati cazut de acord cu privire la bunuri, de ce sa nu faceti si partajul ca sa consfintiti definitiv acea invoiala? Ca sa se poate razgandi peste 5 sau 10 ani unul dintre dv.?

Faceti si divort si partaj.
In mod cert este recomandabil divortul prin acordul partilor.Exista unanimitate din partea tuturor colegilor avocati in acest sens.:)
Nu ar strica sa faceti si un partaj prin acord daca va intelegeti intrucat ulterior este posibil sa nu va mai intelegeti.

avocat Claudiu Lascoschi
Aveti un model de cerere divort ptin acord pe acest site, la "Documente utile".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sfatuiti-ma cum sa divortez.completare alinacampean alinacampean Sunt casatorita in anul 2002 si am locuit impreuna cu sotul in Spania inca de la inceputul casatoriei noastre.Toate bunurile materiale le-am obtinut ... (vezi toată discuția)
Partaj zuzi zuzi Acum 10 zile am introdus la tribunal actiunea de divort din culpa comuna, impreuna cu partajul. La partaj am cazut de acord cu sotul meu ce si cum impartim. In ... (vezi toată discuția)
Despre partaj, sulta, variante in caz de imposibilitatea de a plati sulta pltgeorge pltgeorge Buna ziua, as avea nevoie de niste sfaturi in situatia urmatoare: -am divortat de sotie, am terminat partajul, sotia a ramas cu apartamentul urmand sa imi ... (vezi toată discuția)