avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cât ar putea dura un divorț și partaj în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cât ar putea dura un divorț și partaj în instanță?

Bună ziua! Mă puteți ajuta, vă rog cu o părere referitoare la un posibil divorț prin instanță și partaj tot prin instanță?
El nu accepta divorțul amiabil,are pretenții foarte mari față de cât i s-a cuveni (50/50) și aș vrea să aflu cam cât timp ar putea dura un divorț și partaj în instanță? Mi-a spus o cunoștință că poate dura și 4-5 ani?
Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2021
Cosmina91, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:34, 9 Februarie 2021
Buna ziua. Durata uni proces depinde de mai multi factori, dar instanta e suverana. Jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului a pus în evidență în mod repetat încălcarea dreptului la un proces echitabil, prin nerespectarea termenului rezonabil pentru finalizarea procedurilor judiciare, În vederea stabilirii duratei procesului, instanța de judecată este datoare ca, la primul termen de judecată la care părțile sunt legal citate, să estimeze durata necesară pentru cercetarea procesului, urmând a ține cont de împrejurările cauzei.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2021
cab av PIRSAN SILVIA, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divortul si partajul vor fi doua procese distincte.
Mai intai se finalizeaza desfacerea casatoriei iar ulterior, oricare dintre fostii soti poate deschide procesul de partajare a bunurilor dobandite in timpul casatoriei.
Desfacerea casatoariei poate dura pana la 1 an de zile daca aveti si copii minori insa se poate solutiona si mai repede de atat in functie de complexitatea probatoriului si varsta copiilor.
Mai bine alegeti un avocat pentru o consultanta si discutati strict raportat la cazul dvs, povestind le larg situatia, pentru a fi lamurita in mod efectiv si nu pur orientativ sau teoretic.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2021
Avocat Neagu Elena, Avocat
Am uitat sa Menționez faptul ca nu avem copii.
In ecuatia duratei procesului avocatii pot avea un rol foarte important in privinta duratei procesului.
Daca isi angajeaza avocat specializat in amanari va poate tine mult timp in proces dar vestea buna pentru dvs. este aceea ca acesti avocati sunt foarte scumpi pentru ca au tehnici deosebite si stiu exact ce au de facut.
Daca isi angajeaza avocat asa aiurea si pe bani putini exista sanse ca avocatul sa vrea sa scape repede de caz.
V-am dat doar un exemplu dar mi-ar lua cel putin 30 de minute ca sa va expun variante ramificate si nici nu cred ca ati intelege pentru ca sunt aspecte foarte tehnice si daca nu aveti dreptul la baza nu v-ar ajuta.
Poate ajunge la 5-6 ani ca sa intelegeti dar este bine sa aveti in vedere ce v-am spus.
Si dvs. aveti dreptul de a angaja avocat care sa il blocheze cu amanarile dar aceste lucruri trebuie facute tehnic juridic si nu anapoda.
Exista lupte si pe amanari de multe ori pentru ca fiecare parte are cate un interes in proces.

Pentru a va calcula un avocat o durata estimativa ar trebui sa mergeti cu toate actele si sa discutati pe larg.
Se numeste consultatie juridica aceasta activitate avocatiala si este asemanatoare cu consultatia medicala ca sa intelegeti mai bine.
Ultima modificare: Marți, 9 Februarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu aveti minori, atunci alegeti un avocat si demarati cererea pentru desfacerea casatoriei, durata procesului fiind una scurta in aceasta situatie.
Pe calea instantei de judecata, divortul se poate pronunta chiar si in lipsa sotului dvs sau impotriva vointei sale, asa ca daca relatia de convietuire este iremediabila, nu trebuie sa asteptati acordul sotului dvs pentru procedura notariala, daca acesta refuza nejustificat orice cooperare.
O sa va explice avocatul in detaliu procedura, strategia de aparare si probele.

Alte discuții în legătură

Divorț fără înțelegere ! am o întrebare legata de un viitor divorț , bărbatul ... Larisa1313 Larisa1313 Buna ziua ! Am o întrebare legata de un viitor divorț , bărbatul dorește divorțul femeia nu a fost de acord și nu este nici acum deci după ceea ce ... (vezi toată discuția)
Divorț urgent!!! Alexxa2 Alexxa2 Am 61 de ani si doresc sa divortez. Soțul are 65. Suntem amândoi pensionari cu pensii acceptabile, sa zicem. Nu sunt minori implicați. In timpul căsniciei ... (vezi toată discuția)
Pretul unui divort mai complex niculinu niculinu Buna dimineata, Pentru situatia de mai jos, cam cat ar costa un avocat? Sotia a parasit domiciliul conjugal, lasandu-mi in urma un bilet, si o citatie pt ... (vezi toată discuția)