Buna ziua,
Intrebarea si, totodata, nelamurirea mea este urmatoarea:
- daca din feb 2010 pana in nov 2011 am stat acasa, neavand un job si daca nu am beneficiat de somaj in aceasta perioada, iar in prezent sunt angajata de 6 luni, pot beneficia de somaj in cazul in care sunt data afara de la actualul loc de munca?
Sau e nevoie sa am 12 luni consecutive in campul muncii in ultimele 24 luni?
Astept cu interes raspunsul dvs.
Multumesc,
Alexandra
buna ziua!
asadar, in Bucuresti sau hai sa spunem in orice alt oras/localitate este obligatoriu sa mergem cu farurile aprinse?
in afara localitatii stiu ca este obligatoriu, dar nu sunt 100% lamurita cum e atunci cand esti in oras
astept raspunsurile voastre
multumesc
Buna ziua!
sotul meu a primit saptamana aceasta amenda pt rovinieta, amenda fiind din decembrie 2010 - au trecut asadar peste 6 luni de atunci.
problema este ca el nu circula niciodata fara sa fie in regula cu tot...a platit taxa de rovinieta de cand aceasta s-a introdus, sa spunem asa...
concluzie: avea rovinieta si in decembrie 2010, are si acum, iar de atunci pana acum au trecut peste 6 luni de zile
singura partea mai putin placuta este ca nu mai are bonul acela pe care ti-l dau cei de unde ai achitat aceasta taxa (eu am platit de ex rovinieta la benzinarie Petrom, el nu stiu unde si-a platit-o), dar ar trebui sa apara undeva in calculator, in sistem ca avea rovinieta platita atunci.....
ce ma sfatuti sa facem?
multumesc anticipat pentru raspunsuri
Alexandra
nu pot sa cred ce am citit acum!!!
recunosc ca nu am primit acest mail care am inteles ca a tot "circulat" pe internet in ultima vreme
dar acum ma bucur ca am cont pe acest forum....mai aflu si eu chesii interesante....
desi in cazul asta pot spune "chestii oripilante"
e inadmisibila o situatie de acest gen
ar fi intradevar bine daca am lua cu totii atitudine
nu o persoana, ci cu totii
numai ca atunci cand esti pus in fata unui fapt implinit, cum e si aceasta situatie total dezgustatoare din punctul meu de vedere, trebuie sa fi foarte stapan pe situatie, "tare" si ferm
ori unei femei de ex daca i s-a intampla ceva de genul acesta cred ca s-ar pierde foarte usor cu firea si nu ar realiza ce se intampla (cel putin nu pe moment) - acum vb strict din punctul meu de vedere, ca sunt femeie si chiar nu imi dau seama acum cum as putea eu reactiona .....
Doamne fereste sa patesc asta pt ca eu ma enervez foarte usor si tip foarte usor si cu astfel de persoane nu prea cred ca e indicat sa ai o astfel de atitudine ca cine stie ce se mai poate intampla
as vrea sa inchei prin a va spune ceva ce mi-a zis o prietena: nu stiu exact cat e de bine ca acest mail circula atat de mult pe net totusi....
ca si avertizare si atentionare e ok si e bine sa stie lumea ca exista totusi si astfel de "oameni"
insa cine stie de alti dementi citesc mailul asta si poate se simt oarecum incurajati sa faca si ei asta
din pacate in Romania in acest moment situatia economica e jalnica
si lumea e in stare sa dea si in cap pe strada oricui ii iese in cale pt un ban sau ceva de mancare
asa ca trebuie sa avem cu totii mare grija si sa fim efectiv paranoici cand iesim din casa ca e lumea atat de rea incat daca noi nu avem grija de noi.......altii cu siguranta nu vor avea
o zi buna va doresc tuturor si atentie maxima ;)
bafta
dupa multe drumuri si mult timp pierdut am rezolvat problema
insa doar pt ca m-am informat temeinic inainte de a face 7 drumuri degeaba
sunt atatia oameni in tara asta care stau si inghit....li se spune sa vina de 7 ori, ei asta fac, nu zice nimeni nimic, nu se comenteaza, lumea nu se informeaza, lumea pierde timpul aiurea
asta ca sa nu mai vorbesc de faptul ca functionarii publici din tara asta sunt platit absolut degeaba
nu stiu sa explice lucrurile pe intelesul tuturor, se rastesc la persoane, se uita urat la persoane daca lumea intreaba.......
plus ca in cazul meu a trebuit sa fac eu drumurile pe carca mea, practic eu am facut munca functionarilor publici
traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul
e vina noastra ca nu cunoastem absolut toate legile din tara asta
e vina noastra ca nu plecam naibii de aici sa lasam o tara pustie
Buna ziua!
asadar, am fost la directia taxe si impozite locale sect 6 ca sa imi declar masina, sa o ia in evidenta la sect in care locuiesc
eu am platit 3 ani de zile impozit pe masina desi masina inca nu era a mea, ci a societatii de leasing, insa am platit acest impozit la sect 3 si pe vechiul nume (intre timp am specificat ca m-am casatorit si deci mi-am schimbat numele si adresa)
a fost o intreaga nebunie
m-am dus la sect 3 pt a-mi lua practic dosarul de acolosi pt a-l aduce la cei de la sect 6
eu mi-am schimbat buletinul in martie si in termen de o luna de zile trebuia sa ma duc la directia impozite si taxe locale sect 3 sa imi iau de acolo dosarul dar cum nu am stiut am facut azi vreo 3 drumuri
in fine
am reusit de mi-am luat dosarul de la sect 3, l-am adus la sect 6, cei de aici m-au luat in evidenta
acum tre sa platesc un alt impozit - din aprilie pana acum, plus penalizari
bine macar ca nu e foarte mult, dar oricum mi se pare o aberatie totala
ma voi duce oricum la sect 3 sa fac cerere sa mi se restituie banii aferenti platirii impozitului pe masina din aprilie pana in noiembrie 2010
maine ma duc sa platesc si impozitul asta de care vorbeam la cei de la sect 6 sa scap si de asta
insa ce nu inteleg eu este in felul urmator
acum urmatorul pas e sa ma duc (dupa ce platesc impozitul da) la politia din Pipera ca sa inmatriculez masina (ea a fost inmatriculata pana acum insa pe numele soc de leasing si acum tre sa o inmatriculez pe numele meu), pt asta tre sa platesc o taxa de 52 lei am inteles - asta o platesc tot la casieria de la directia taxe si impozite locale sect 6 sau o pot plati la cec-ul din cadrul politiei din pipera?
apoi in Pipera cu toate actele (stiu care sunt, am si copii, e ok aici - cel putin asa cred - la cum merg lucrurile in Romania nu m-ar mira nimic) ma prezint la un ghiseu unde se inmatriculeaza masini
corect?
dupa ce am si toate chitantele ca am platit taxa de inmatriculare, impozitul la sect 6 si taxa pt certficatul de inmatriculare (talon) ma prezint la ghiseu desigur
ce e cu taxa de prima inmatriculare?
pe asta am platit-o - 100 si ceva de lei - societatii de leasing atunci cand am semnat contractul de leasing
ce treaba are acum in aceasta situatie taxa de prima inmatriculare?
o alta intrebare capcana la care nimeni se pare ca nu stie sa imi raspunda e:
cand inmatriculez masina tre sa am RCA-ul valabil?
eu am RCA pana pe 11 noiembrie insa e pe numele soc de leasing
cum imi fac eu RCA nou ca am nevoie de talon nu?
si daca pe talon e inca trecuta soc de leasing ca si proprietar cum fac pe noul RCA?
am inteles de la tanti de la sect 6 dar si de pe forumuri ca tre sa ai RCA valabil cand te duci la politie
daca ma duc maine si reusesc sa fac asta la politie tot maine e ok ca am inca RCA valabil (chiar daca e pe numele soc de leasing)
corect?
imi cer scuze pt ca nu stiu cat de coerenta am fost
sunt foarte nervoasa pt tot ce se intampla in tara asta si azi am fost toata ziua pe drumuri pt hartie practic si tot nu am rezolvat mare branza
multumesc anticipat pt raspunsuri
Alexandra
Buna ziua!
Am nevoie va rog de ajutorul dvs, de niste sfaturi/raspunsuri mai bine zis :)
In 2007 mi-am cumparat o masina in leasing. Mentionez ca masina am luat-o nou nouta. Anul acesta in noiembrie fac asadar 3 ani de cand am aceasta masina.
Am achitat leasing-ul anticipat. Am fost la societatea de leasing si mi-am luat actele de la ei. Pe talonul au pus ei stampiluta si au scris "Instrainat catre.." mine desigur :) Mi-au dat si cartea de identitate a vehiculului (in original binenteles)...
Ce trebuie sa fac de acum incolo?
Am inteles ca trebuie sa ma duc la circa financiara...mi-au dat o foaie pe care trebuie sa o prezint se pare la circa finaniara, cu mai multe date si mai multe campuri...aici vin cu prima intrebare este:
trebuie sa ma duc la "Directia Impozite si Taxe Locale sect 6 - pt persoane fizice" (mentionez ca da, locuiesc in sectorul 6) sau la "Administratia financiara sect 6"?(au adrese diferite si de aceea intreb)
Trebuie sa ma prezint acolo cu ce acte?
Dureaza mult chestia asta cu circa financiara?
Dupa ce termin cu asta, care e urmatorul pas?
Schimbarea talonului cu numele meu la proprietar in loc de la utilizator se face la politie, la sediul acela nou din Pipera?Cat ma costa schimbarea talonului?
Unde achit aceasta suma aferenta schimbarii talonului?
Mai vreau sa mentionez faptul ca masina este inmatriculata de firma de leasing, deci nu mai trebuie eu sa stau acum sa imi bat capul si cu asta, plus ca imi pot pastra numarul de inmatriculare.
Astept cu interes raspunsurile/sfaturile voastre.
Multumesc,
Alexandra
multumesc oricum pt timpul acordat citirii notei mele si pentru timpul pe care l-ati acordat formularii unui raspuns pentru mine
Stimata doamnisoara/doamna,
Nu stiam ca aici suntem pentru a judeca oamenii...dar fie....
desi nu am nici o obligatie (nici macar morala) de a va da un raspuns, totusi am sa o fac
nu, nici talonul si nici permisul si/sau buletinul nu au ramas la ei, mi-au fost returnate
cat despre ecografie, aveam banii pregatiti special pt asa ceva, plus ceva maruntis pt piata
in rest, noi nu tinem banii in casa, ci la banca, de aceea in casa aveam strictul necesar, plus niste euro pe care inca nu apucasem sa ii depunem in banca
nu am voie sa fac foarte mult efort (nu am zis ca nu am voie sa ma misc deloc, nu am fost exagerata zic eu), de aceea am luat masina pana la piata desi stau la 5 minute de piata
regulile de circulatie le cunosc, deoarece eu chiar am invatat pt examenul acela, nu l-am luat pe banii ca multi altii
insa in acel moment nu eram tocmai ok
sa spunem doar atat si nimic mai mult
de aceea va pot spune cu siguranta ca masina era parcata regulamentar (nu era semanalat altfel prin semne de circulatie)! dar nu cred ca eram atunci in dispozitia necesara pt a sta sa ii explic domnului politist comunitar acest lucru
pe avarii am lasat masina deoarece o pusesem e avarii dinainte pt a semnala faptul ca sunt in cautarea unui loc de parcare si nu le-am mai inchis (avariile)
in plus, domnul polistist comunitar nu mi-a cerut bani pt amenda
ci cei de la firma de ridicari mi-au cerut cu nonsalanta mai intai 270 ron, apoi "haideti doamna, aduceti-ne 250 ron, in 5 minute, va asteptam mai in fata pe dreapta"
asadar, in locul dvs nu m-as arunca sa fac niste afirmatii despre care nu am habar
cu atat mai putin m-as apuca sa judec pe cineva dupa 3 randuri scrise
apoi, eu am considerat acest site un loc unde poti vorbi deschis si unde poti primi sfaturi utile sau mai putin utile
Buna ziua!
Multumesc pt raspuns!
O zi buna in continuare va doresc!