avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditii in care beneficiezi de somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditii in care beneficiezi de somaj?

Buna ziua,
Intrebarea si, totodata, nelamurirea mea este urmatoarea:
- daca din feb 2010 pana in nov 2011 am stat acasa, neavand un job si daca nu am beneficiat de somaj in aceasta perioada, iar in prezent sunt angajata de 6 luni, pot beneficia de somaj in cazul in care sunt data afara de la actualul loc de munca?
Sau e nevoie sa am 12 luni consecutive in campul muncii in ultimele 24 luni?
Astept cu interes raspunsul dvs.
Multumesc,
Alexandra
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:39, 14 Mai 2012
Da,trebuie sa aveti 12 luni lucrate in ultimele 24 luni.
Conditiile pentru a beneficia de somaj sunt:
- c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile salariatului
- sa aveti un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii la somaj ... Aceste 12 luni nu trebuie sa fie consecutive si se pot cumula de la mai multi angajatori ...

Care ar fi data incetarii raportului de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate beneficia de indemnizatie de somaj? anushk anushk Buna ziua. Rog persoanele care sunt in tema sa imi raspunda cat de repede posibil (si pt asta va multumesc). X-ulescu are in spate o vechime in munca de peste ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? talmacel talmacel Buna ziua, Daca vreau sa depun actele pentru somaj este posibil in urmatoarea situatie? Am lucrat in ultimul an in doua locuri diferite si acum unde sunt ... (vezi toată discuția)
Somaj ManeaMonica ManeaMonica Buna ziua! As dori sa stiu daca se beneficiaza de somaj si cate luni , in conditiile in care in ultimile 12 luni angajatul a avut o intrerupere de 3 zile , si ... (vezi toată discuția)