avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Activitate Raluca Dudescu

Activitate Raluca Dudescu

Pt a realiza produse alimentare artizanale ("de casa") este necesar sa aveti un mic laborator, fie inchiriat fie in proprietate. Tb sa se asigure conformitatea - infrastructura, amenajare, igiena, dotari, personal, controlul produsului, trasabilitate, etichetare, etc. Dupa ce se obtine autorizarea de la DSV se poate obtine si licenta de fabricatie de la Min. Agriculturii, inclusiv pt produs traditional.
Vaccinurile nu se produc prin inocularea animalelor, se produceau in "antichitate" prin inocularea oului de gaina dar acum exista biotehnologii avansate si se produc prin inocularea unor culturi celulare, in bioreactoare. Nu exista transfer nici de ADN nici de ARN in acest caz. Substantele chimice pe baza de mercur sunt folosite la stabilizarea produsului dar nu apar in toate vaccinurile comerciale. Daca se doreste evitarea lor, cel mai bun lucru pt consumator este infomarea asupra constituentilor produsului pe care urmeaza sa-l cumpere.
Daca nu doriti sa va vaccinati copilul ma gandesc ca probabil exista motive intemeiate, cum ar fi un istoric de reactii negative la acest produs. In acest caz cel mai simplu lucru de facut este sa aduceti o adeverinta de la medicul de familie prin care se atesta ca nu este recomandata - sau chiar e interzisa - vaccinarea micutului. Evident, pot fi enumerate si motivele de sanatate - de ex reactia alergica la un compus din vaccin. Medicul de la unitate nu va putea efectua vaccinarea si nici un alt cadru medical sau profesor nu va avea ce sa comenteze, fiind foarte clara situatia. Astfel rezolvati aceasta stare conflictuala simplu, rapid si fara stress.
Răspuns la discuția Re: ajutor somaj
Va multumimi frumos pt raspuns, atat eu cat si colega mea. I-am trimis deja informatia oferita.
Weekend placut va doresc!
Buna ziua,

O colega de master m-a rugat sa postez pe forumul avocat.net doua intrebari legate de acordarea ajutorului de somaj, cu rugamintea de a i se oferi un raspuns competent din partea specialistilor in legislatia muncii.
Intrebarile suna astfel:

1. "Un absolvent - sesiunea iulie 2011- al unui program de master - efectuat la o universitate de stat acreditata - are dreptul de a primi ajutor de somaj daca in perioada 01.2008-04.2008 a mai beneficiat de ajutor de somaj, in urma desfiintarii locului de munca?"

2. "In conditiile in care are dreptul la acordarea acestui ajutor, in ce termen trebuie sa depuna dosarul?"

Va multumesc anticipat, in numele colegei mele, pt ajutorul dvs.

Toate cele bune,
Raluca Dudescu
Răspuns la discuția Magazin online cu ceai
Din pct de vedere al legislatiei sanitar-veterinare numarul de autorizatii depinde de operatiunile pe care le faceti si de tipul de produs comercializat.

De ex, daca faceti pe aceeasi firma transport + depozitare + comert online sunt necesare:
- autorizarea sanitar-veterinara a mijloacelor de transport
- autorizarea pct de lucru inregistrat la Reg Com (depozit, magazin prezentare ... ). In cadrul acestora e obligatoriu sa aveti conformitate in ceea ce priveste bunele practici, HACCP, etichetarea produselor, etc ....

(Evident, trebuie sa aveti si o forma de inregistrare fiscala pt a putea obtine autorizatia de la DSV pe punctul de lucru.)

Din cate stiu pt importurile de produse alimentare in UE este necesar certificat de import.

De asemenea, daca ceaiurile sunt comercializare ca suplimente alimentare este necesara notificarea catre IBA.
Desi este in afara subiectului, imi permit un comentariu legat de alte drepturi la pensionarea pt limita de varsta: institutia angajatoare este obligata la achitarea indemnizatiei egale cu doua salarii de baza avute in luna pensionarii, prevazute de art. 50 (din Contractul Colectiv de Munca la nivel national pe anii 2007-2010 si din Contractul Colectiv de Munca la nivel national pe anii 2011-2014, nepublicat inca in Monitor) la data achitarii ultimului salariu.

Trebuie sa faceti cerere si daca refuza ii puteti actiona in instanta pt recuperarea drepturilor dvs.
Răspuns la discuția Re: raspuns
Multumesc mult tuturor celor ce au oferit raspunsuri.
Discuție Re: raspuns
In urma unei plangeri penale legata de abuzul in serviciu al unui politist, adresata Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, am primit un raspuns privind neinceperea urmaririi penale.

Consideram ca ancheta a fost superficiala iar declaratiile politistului evident false (sunt contrazise de 3 martori).

Deoarece dorim sa depunem o contestatie, as dori sa intreb:
- cui trebuie adresa aceasta?
- exista o forma speciala ce necesita a fi respectata?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Contributii PFA
ralucadudescu a scris:


Cu alte cuvinte, PFA-ul este obligat sa plateasca asigurare:
- pentru o perioada in care nu a existat
- retroactiv pentru persoana care si-a infiintat PFA, desi aceasta nu poate beneficia de acele servicii medicale (plateste pt serv ce ar fi putut fi oferite in trecut in baza asigurarii dar nu au fost oferite deoarece atunci nu avea asigurare)!!!!!!!!!!!!!

Mi se pare halucinant ........... :stunned:

suciugeorgeta a scris:

Si mai mult decat asta , daca nu a lucrat in perioada 2006-2010 va plati din urma. Asa am patit eu,cu un PFA infiintat in 11.2010 m-a gasit cu o perioada de 6 luni nelucrate intre 2006 si 2010 si a trebuit sa platesc!!!!!!#-o