avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Activitate Dannyelle

Activitate Dannyelle

Răspuns la discuția Tutore copil fara parinti
Cunosc aceasta situatie pentru ca sunt pedagog scolar la caminul unde invata eleva. Mama copilului ar dori tutela dar am inteles ca nu poate datorita problemelor de sanatate.
Buna ziua!
Este vorba despre un copil de 16 ani - mama nu este recunoscuta ca mama nici trecuta in certificatul de nastere datorita problemelor psihice, bunicul din partea mamei a fost trecut in certificat ca fiind tata si tutore legal, acesta a decedat recent. Ce este de facut, in acest caz, cu acest copil? Este la liceul, in cursul saptamanii este la scoala, sta la camin iar in weekend merge acasa la mama. Doreste ca viata sa isi urmeze cursul in acelasi mod firesc al lucrurilor. Cum pot interveni sau ce demersuri trebuiesc facute pentru ca cei de la protectia copilului sa nu o ia din acest mediu? Isi poate ridica pensia de urmas daca are doar 16 ani? As dori sa stiu cum pot ajuta acest copil. Din partea familiei nu doreste nimeni sa o reprezinte legal, sa ii fie tutore.
Multumesc anticipat!
Vă multumesc frumos pentru răspuns, sfat, părere... Nu mă aşteptam la atătea răspunsuri. Întradevăr, trebuie să căutăm un avocat în zonă. Din câte am înţeles, pe 17 noiembrie este chemata pentru prima înfăţişare. Nu am specificat anterior că în contractul de vânzare-cumpărare, este specificat că cumpărătoarea a plătit vânzătoarei o sumă de bani. (efectiv cumpărat), iar pe lângă aceasta era trecută dorinţa vânzătoarei de a fi îngrijită.

Vă mulţumesc încă odată şi vă doresc multă sănătate, reuşită şi prosperitate.
Buna ziua, am o mare nelamurire...

Mama mea a ingrijit o vecina...o ajuta si cand era sanatoasa dar si cand a ajuns in spital. dansa, vecina voia sa ii lase casa in scris. Dupa o perioada aceasta s-a iimbolnavit, a ajuns in spital, bineinteles ca mama a fost alaturi de ea, ca insotitor. Bolnava, vecina a cerut mamei, a insistat in repetate randuri, sa cheme un notar ca vrea sa faca actul de vanzare cumparare.
A sosit notarul insotit de un stagiar, s-au intocmit actele, ca si clauza a fost trecut si faptul ca vanzatoarea doreste sa fie intretinuta de cumparatoare pana la decesul acesteia, + cumparatoarea sa suporte toate cheltuielile cu contractul, intabularea imobilului, inmormantarea acesteia.
A doua zi dupa incheierea contractului, vanzatoarea moare. Acum dupa 7 ani de la deces, sora decedatei a intentat proces pentru anularea contractului. Invoca motivul ca aceasta nu era in deplina facultatilor mentale cand a cedat proprietatea (fapt ce nu e adevarat). Va avea castig de cauza? ce ar trebui sa faca mama mea? A primit citatie sa se prezinte la tribunal .

Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția Masina Blocata la RAR
Multumesc pentru raspunsul promt. Am mers pe firul fostilor proprietari si cel caruia i s-a blocat masina in RAR, a spus ca masina e taiata in 2 fata e din 2001, iar spatele, portbagajul din 2002. Cica nu a mers cu cine trebuia la RAR sa poata trece si l-a depistat ca are ceva schimbat si asa s-a aflat ca nu corespunde si au blocat-o...iar dansul ar fi vandut-o la piese de schimb. Acum intre cel ce "spune" ca ar fi vandut-o ca piese si mine mai sunt 2 proprietari. Unul despre care spunem ca stia totul in mod sigur iar celalalt care zice ca nu e vinovat ca nu a stiut nimic. In cazul acesta ce ar trebui sa facem? Cum ne-am putea recupera banii intr-un timp cat mai scurt? Luand-o pas cu pas la justitia din tara noastra vom umbla pe drumuri ani la rand si vom ramane si pagubiti.(par cam prea pesimista), dar sunt deznadajduita complet.
Am cumparat recent o masina, am facut contractul de vanzare-cumparare, am sunat la RAR pentru programare( am fost programata dupa vreo saptamana si un pic..), iar cand a sosit si ziua cea mare surpriza...MASINA E BLOCATA LA RAR. Care ar fi cauza? Cum as putea rezolva aceasta problema? Vanzatorul da bir cu fugitii ca el doar a luat-o si a revandut-o...sa scoata si el un ban...nici nu vrea sa mai auda de nimik. Are ITP valabil pana in 2012, facut anul acesta de cateva luni. Ce s-a putut intampla intre timp? in doar cateva luni? Unde ar trebui sa ma adresez? Cum mi-as putea recupera banii, sau macar sa inscriu masina? Mentionez ca masina arata foarte bine, desi pe acte e din 2001, arata ca noua, iar unul din inginerii de acolo de la RAR spunea ca porbagajul ei e dupa modelul din 2002. Va multumesc anticipat pentru raspuns...