avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutore copil fara parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutore copil fara parinti

Buna ziua!
Este vorba despre un copil de 16 ani - mama nu este recunoscuta ca mama nici trecuta in certificatul de nastere datorita problemelor psihice, bunicul din partea mamei a fost trecut in certificat ca fiind tata si tutore legal, acesta a decedat recent. Ce este de facut, in acest caz, cu acest copil? Este la liceul, in cursul saptamanii este la scoala, sta la camin iar in weekend merge acasa la mama. Doreste ca viata sa isi urmeze cursul in acelasi mod firesc al lucrurilor. Cum pot interveni sau ce demersuri trebuiesc facute pentru ca cei de la protectia copilului sa nu o ia din acest mediu? Isi poate ridica pensia de urmas daca are doar 16 ani? As dori sa stiu cum pot ajuta acest copil. Din partea familiei nu doreste nimeni sa o reprezinte legal, sa ii fie tutore.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dannyelle , utilizator 10:30, 4 Martie 2015
Mama dvs doreste sa ii fie tutore?
Cunosc aceasta situatie pentru ca sunt pedagog scolar la caminul unde invata eleva. Mama copilului ar dori tutela dar am inteles ca nu poate datorita problemelor de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

incadrarea corecta pe post in invatamant cristina ivu cristina ivu Sunt invatatoare cu liceul pedagogic la baza si licentiata in psihologie. La scoala nu am putut beneficia de statut de institutor si nici de profesor in primar ... (vezi toată discuția)
Va rog oferiti-mi un rapspuns 333 333 Deci...Sunt nou pe aici forumuri,am nevoie de niste raspunsuri si va rog sa ma ajutati :(( Eu locuiesc in judetul cluj si prietena mea e din judetul ... (vezi toată discuția)
Sprijin pentru educatia fiicei mele Anca-Miruna Anca-Miruna Buna dimineata! Sunt mama unei fetite de16 eleva in clasa a X-a. Fata mea este insarcinata in 5 luni si invata la un liceu din Bucuresti. Desi, acesta ... (vezi toată discuția)