avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrarea corecta pe post in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrarea corecta pe post in invatamant

Sunt invatatoare cu liceul pedagogic la baza si licentiata in psihologie. La scoala nu am putut beneficia de statut de institutor si nici de profesor in primar pt. ca nu am absolvit modulul psihopedagogic. Mie nu mi se pare corect sa urmez un modul psihopedagogic intrucat am terminat un liceu pedagogic. Ce ma sfatuiti ? Poate nu cunosc foarte bine legea! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 22 Ianuarie 2010
ªi eu am terminat liceul pedagogic, m-am titularizat ca învăţătoare. Între timp am terminat şi facultatea de filologie. Mi s-a spus că nu pot să mă înscriu la gradul didactic I ( pe celelalte le aveam date ca învăţătoare) pentru că nu am modulul psihopedagogic. Drept pentru care l-am făcut anul trecut. acest modul este pentru gimnaziu ( primul modul) şi pentru liceu ( cel de-al doilea).
Conform art. 7 din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic cu modificările şi completările ulterioare „pentru funcţia de institutor se cere : absolvirea cu examen de diploma a colegiului universitar pedagogic, a liceului pedagogic sau a unei scoli echivalente, urmata de absolvirea unei institutii de invatamant superior de lunga sau de scurta durata ori de absolvirea cu diploma de licenta sau de absolvire, urmata de un curs specific in domeniul psihopedagogic si metodic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, ... Daniela Surpanu Daniela Surpanu Bună seara! Am terminat un liceu teoretic, cu diploma de bacalaureat, as avea vreo șansă să profesez în domeniul învățământului primar? (vezi toată discuția)
Post conform studiilor Mia12 Mia12 Am absolvit Liceul pedagogic, Facultatea de Drept si am facut un curs de perfectionare de 112 ore pentru invatamantul special. Pot sa fiu incadrat ca profesor ... (vezi toată discuția)
Profesia de invatator MaziluG MaziluG Pentru a profesa ca invatator este obligatorie facultatea de stiinte ale educatiei sau se poate si cu facuktate in alt domeniu? Pot sustine concurs pt ocuparea ... (vezi toată discuția)