Multumesc de raspuns...asa este , se face un act in plus. Cadastrul este un capat de tara...el este efectuat, numai ca firma in speta, fiind vorba de cadastrul sistematic/general a facut dupa cum au fost interesele primarului din localitate si nu se pot alinia cartile pe suprafete, mai sunt de efectuat dezlipiri, alipiri etc...si in zona traficul de documente de acest gen au durata mare pana la finalizare.
La succesiune primeste cota normala atat ea cat si fiecare membru mostenitor, apoi infaptuim partajul , la care am dori ca in locul sorei , nepoata sa primeasca bunul , respectiv un imobil.Analizand raspunsurile acest lucru fiind oarecum imposibil din aceasta etapa, se rezolva in etapa a treia, cand mama ei ii face transferul prin vanzare cumparare, atat ca dispare clauza, asiguratorie.In speta nu este nicio actiune de a exclude pe cineva de la masa succesorala, succesiune se infaptuieste normal, legal ...doar ca apoi se doreste impartirea acesteia dupa dorinta partilor, de bunavoie .
In urma partajului ea doreste sa lase totul mie si nepoatei, eventual sa puna clauza ...uzufruct viager nepoatei , acolo fiind vorba de un imobil.
Daca se efectua cadastrul sistematic sau general cum se mai numeste asa cum ar fi fost normal sa se efectueze , toata nebunia asta se rezolva simplu...succesiune...mama primea tot , apoi acte de vanzare cumparare catre persoanele dorite.
In urma consultarii unui notar , ideea a fost asa: Intai se efectueaza succesiune si cei 3 membrii care vin la masa succesorala , isi primesc cotele conform legii. Apoi ca sa se ajunga la dorinta mamei ca nepoata sa primeasca un imobil, notarul a sugerat ca sa se faca partaj deoarece ptr niste teren nu este facuta iesirea in indiviziune, dar eu , primitorul o sa o rezolv ulterior...cadastrul sistematic nu a rezolvat problema , mai mult a incurcat dar asta este o alta poveste.Multumesc frumos pentru raspuns!
Doresc sa efectuez succesiunea dupa tatal meu.La masa succesorala suntem mama si 2 copii, eu si o sora.In urama acestei succesiuni am dori sa limpezim situatia ca dupa mama sa nu mai fie nevoie sa efectuam o alta succesiune, fapt ptr care dorim sa partajam bunurile dobandite dupa dorinta noastra. Intrebarea mea ar fi , daca in acest partaj voluntar, la imobil am putea sa adaugam ca beneficiar si nepoata, fata surorii mele?Multumesc anticipat pentru raspuns.
club-35
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Conform legii230/2007 este obligatoriu afisarea listei de cheltuieli la intretinere si formularul acesteia este stabilit printr-un ordin al al ministrului finantelor are nr 1969 ...anul nu-l mai retin. NU este firesc ca 19 locatari sau cati sunt in imobilul respectiv sa aiba de suferit dupa un locatar care doreste doar sa consume si sa nu -si plateasca cheltuielile pentru confortul propriu.Conform legii vi se percep penalitati, ce sunt emise de furnizori dupa care sunteti trimis in instanta in vederea recuperarii acestor creante. Incercarea de a cauta mijloace de a va exonera de plata acestora nu au nici-un suport legislativ. Mai bine bagati mana in buzunar si eliminati disconfortul creat celorlalti din jurul dvs prim premisa de a li se suspenda furnizarea utilitatilor din cauza unui locatar rau platnic.Cum spunea un precedesor, daca nu va convine viata la comun,sunteti liber sa migrati la viata indivduala.
D-nul avocat_lascoschi@yahoo.com are dreptate. In apel aveti toate sansele , daca aveti un avocat incisiv care sa solicite audierea minorului in camera de Consiliu. Eu unul asa am procedat si in urma acestei audieri(si in prima am avut castig de cauza) si dupa schimbarea avocatului , am avut castig de cauza fapt ptr care copilul mi-a fost reincredintat mie, tatal lui. Ideea de baza a acestui procesde reincredintare a minorului de la mama catre tata, si asta dupa 6 ani , a fost sa demontrez ca acele conditii care au stat la baza incredintarii initiale a minorului catre mama s-au schimbat, lucru dovedit si astfel procesul s-a incheiat dupa apel cu o hotarare in favoarea mea.
Privitor la subiectul in cauza pot sa va spun ca sunt unul dintre barbatii care dupa 6 ani de la divort , adica cam pe la varsta copilului de 10 ani, acesta in conformitate cu legea si-a exprimat optiunea sa vina la mine, fapt ptr care am deschis actiune de reincredintare a minorului, fapt ce s-a si intamplat in mai putin de un an de proces.Pot sa afirm ca acest lucru a fost in beneficiul minorului acesta obtinand rezultate bune si foarte bune la unul din colegiile cele mai bune din tara, ca are tot ce ii este necesar si mai mult , are o relatie stransa cu mama lui de la care a plecat in urma cu 8 ani. Doamna nu trebuie sa fie speriata daca se intampla aceasta prin prisma ca ii v-a plati copilului pensia atata timp cat este convinsa ca fetitei o sa-i fie mult mai bine, ca are conditii mult mai bune de trai , ca sotul este nin masura sa o ajute la teme.totul trebuie sa fie in beneficiul copilului si nu al parintelui...si un aspect ce nu trebuie neglijat de doamna este ca, opinia copilului in Camera de Consiliu atarna cam 80 % din sansa ca acesta sa fie reincredintat celuilalt parinte ..ca ideea acestui proces consta in a se demonstra ce conditii s-au schimbat de la data divortului pana la data procesului de reincredintare.Primul aspect...este vointa copilului si cel mai important conform si legii privind promovarea drepturilor copilului nr.272/2004 care spune asa:Art. 29
(1) Copilul capabil de discernamant are dreptul de a-si exprima liber opinia asupra oricarei probleme care il priveste.
(2) In orice procedura judiciara sau administrativa care il priveste, copilul are dreptul de a fi ascultat. Este obligatorie ascultarea copilului care a implinit varsta de 10 ani. Cu toate acestea, poate fi ascultat si copilul care nu a implinit varsta de 10 ani, daca autoritatea competenta apreciaza ca audierea lui este necesara pentru solutionarea cauzei.
(3) Dreptul de a fi ascultat confera copilului posibilitatea de a cere si de a primi orice informatie pertinenta, de a fi consultat, de a-si exprima opinia si de a fi informat asupra consecintelor pe care le poate avea opinia sa, daca este respectata, precum si asupra consecintelor oricarei decizii care il priveste.
(4) In toate cazurile prevazute la alin. (2), opiniile copilului ascultat vor fi luate in considerare si li se va acorda importanta cuvenita, in raport cu varsta si cu gradul de maturitate a copilului.
(5) Orice copil poate cere sa fie ascultat conform dispozitiilor alin. (2) si (3). In caz de refuz, autoritatea competenta se va pronunta printr-o decizie motivata.