avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj voluntar:Doresc sa efectuez succesiunea dupa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj voluntar:Doresc sa efectuez succesiunea dupa tatal meu.La masa succesorala ...

Doresc sa efectuez succesiunea dupa tatal meu.La masa succesorala suntem mama si 2 copii, eu si o sora.In urama acestei succesiuni am dori sa limpezim situatia ca dupa mama sa nu mai fie nevoie sa efectuam o alta succesiune, fapt ptr care dorim sa partajam bunurile dobandite dupa dorinta noastra. Intrebarea mea ar fi , daca in acest partaj voluntar, la imobil am putea sa adaugam ca beneficiar si nepoata, fata surorii mele?Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: club-35 , utilizator 10:12, 21 Septembrie 2021
Nepoata nu este mostenitor direct dupa mama dvs. Nepoata mosteneste doar pe mama ei, sora dvs.
Multumesc frumos!
Teoretic , se poate face orice atata vreme cat este cu acordul partilor ,
insa parca este cam devreme atata vreme cat mama dvs inca traieste.
Este dorinta ei ca sa lase lucrurile asa cum isi doreste, sa elimine posibilele discutii neprincipiale.
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2021
club-35, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul nu rezolva problema succesiunii mamei, atunci cand va veni momentul. Ar trebui ca si mama sa preia anumite bunuri in lot, astfel incat la decesul sau, bunurile luate la partaj vor face obiectul succesiunii dupa mama.
Apoi, pe nepoata nu o puteti implica la partaj, pentru ca nu are calitatea de coproprietar, pentru a putea participa.
Daca vreti ca la decesul mamei sa nu mai dezbateti succesiunea, intai finalizati dezbaterea mostenirii dupa tata, dupa care, mama isi poate instraina cota sa unuia dintre copii sau nepoatei. La fel si dvs si/sau sora, ii puteti dona nepoatei cotele dvs. Sau cum v-ati inteles...

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii MIHAELA IN MIHAELA IN Buna seara!Tatal meu a murit in 2004 iar noi nu am dezbatut mostenirea atunci.Sintem 2 frati si mama.Eu cu sora mea nu ne intelegem in ultimul timp. Inpreuna ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme catalinmail072007 catalinmail072007 Tatal meu a decedat in decembrie anul trecut. Mostenitorii lui suntem cei trei copii si mama. In mod normal, trebuie sa dezbatem succesiunea pe jumatatea din ... (vezi toată discuția)
Ultima pensie mihaelasoltinschi mihaelasoltinschi As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu ridicarea ultimei pensii. Eu, nepoata am ingrijit-o pe matusa mea, cu contract de intretinere cu ... (vezi toată discuția)