avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ultima pensie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ultima pensie

As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva in legatura cu ridicarea ultimei pensii.
Eu, nepoata am ingrijit-o pe matusa mea, cu contract de intretinere cu uzufruct viager. Acum a decedat pe data de 6 iulie 2011, la ridicarea ajutorului de inmormartare ni s-a spus ca nu avem dreptul la ultima pensie, dar am primit prin posta instiintarea de la postas ca a adus pensia la posta. De la posta mi s-a spus sa merg la Casa de pensii sa cer o adeverinta. La Casa de pensii mi s-a cerut sa aduc un certificat de mostenitor in conditiile in care ea nu a avut copii, dar are o sora in viata si doi frati decedati care au vreo 12 nepoti cu care nu am tinut legatura.
Sa inteleg ca eu, nepoata, care am ingrijit-o pentru a ridica ultima pensie trebuie sa-i contactez pe toti nepotii pentru renuntarea la pensie in conditiile in care nu au cautat-o niciodata.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 17:34, 28 Iulie 2011
Ni conteaza asta d na. Tb sa deschideti succesiunea. Pt faptul ca ati ingrijit o ati facut contract de intretinere cu uzufruct viager. Acum imobilul va apartine, radiati uzufructul viager din cf cu certificatul de deces, deschideti succesiunea, daca nu are sot copii, vin fratii dansei. Dvs ce fel de nepoata sunteti? Din partea cui?
Sunt nepoata dupa sora care traieste.
Cu atat mai mult dvs nu aveti vocatie succesorala utila, concreta, mama dvs are. Tb sa dezbateti succesiunea. Succesiunea se descried prin moarte, iar dvs aveti facut acel contract din timpul vietii, este un act intre vii, ce nu are nimic de a face cu mostenirea care tb dezbatuta. Mostenirea se va imparti intre mama dvs si fii fratilor mamei dvs, care vin prin reprezentare la succesiune, in locul parintilor lor. Pt acestia se va elibera certificat de mostenitor. Apoi cu acela se poate ridica pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct msavu msavu mama mea a stat in concubinaj cu un barbat .el i-a vandut ei apartamentul sau printr-un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager .Dupa 10 ani mama a ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme! JENIY JENIY Buna ziua, Ma numesc Eugenia si am mare nevoie de ajutorlul dvs.Mama mea a decedat in anul 2006,iar tatal meu in anul 2008,dupa moartea mamei ,tatal meu nu ... (vezi toată discuția)