avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa parinti divortati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa parinti divortati

Buna seara.
Socrii mei au cumparat o casa acum 13 ani, amândoi proprietari.
Apoi au divorțat.Nu au facut partaj. Socrul a decedat acum 3 ani si jumatate.Soacra acum o luna
Sotul a decedat Acum 3 ani si el, unicul fiu la părinți.
Ce , cum si cat mosteneste nepotul , fiul meu?
Eu nu am drept, deoarece am fost in concubinaj cu tatăl copilului.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
geanus, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:30, 21 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
Nepotul mosteneste si partea bunicului si a bunicii prin reprezentarea tatalui.
Buna dimineata.
Va rog sa ma lămuriți intr-o situatie: o nepoata de sora a soacrei mele a avut grija de ea.
Soacra a decedat si acum nepoata spune ca ea si fiul meu au dreptul la mostenire. Sa o despagubesc acolo cu o suma, "ce succesiune , ce mostenire", sunt cuvintele ei.
Va rog sa ma lămuriți care este situația?
Fiul meu o mosteneste pe bunica doar el , sau vin la succesiune si fratii si surorile soacrei?
Multumesc

geanus a scris:

Buna seara.
Socrii mei au cumparat o casa acum 13 ani, amândoi proprietari.
Apoi au divorțat.Nu au facut partaj. Socrul a decedat acum 3 ani si jumatate.Soacra acum o luna
Sotul a decedat Acum 3 ani si el, unicul fiu la părinți.
Ce , cum si cat mosteneste nepotul , fiul meu?
Eu nu am drept, deoarece am fost in concubinaj cu tatăl copilului.
Multumesc

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, rudele vin la succesiune intr-o anumita ordine.
Daca o persoana are decendenti (copii, nepoti, stranepoti etc), fratii surorile, nepotii de la frati sau alte rude, nu au nicio legatura.
Deci, daca respectiva nepoata nu are incheiat vreun contract de intretinere cu matusa ei, nu aveti de ce sa ii cereti acordul pentru dezbaterea succesiunii si nu aveti de ce si pentru ce sa ii dati vreo suma de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune soacra geanus geanus Buna ziua. Va rog să mă lămuriți în următoarea situație: socrii mei au cumpărat o casă în 2006. Apoi au divorțat. Nu au făcut partaj. In 2015 ... (vezi toată discuția)
Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenire geta2005 geta2005 Soțul meu ,fiu unic a decedat înaintea mamei lui eu nora am dreptul la mostenire , casa si terenul soacrei mele ? Mentionez ca nu am avut copii cu soțul meu. (vezi toată discuția)