avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune soacra
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune soacra

Buna ziua.
Va rog să mă lămuriți în următoarea situație: socrii mei au cumpărat o casă în 2006. Apoi au divorțat. Nu au făcut partaj. In 2015 socrul a decedat. Fiul lor , tatăl copilului meu a decedat și el la 3 luni tot în 2015. Soacra mea a stat la o nepoată de sora. De casa am ingrijit eu . In februarie 2019 a decedat și soacra. Nepoata spune că moștenitori sunt fiul meu și ea și-mi cere " să-i dau acolo și ei ceva ce succesiune , ce moștenire" (acestea sunt cuvintele ei).Am înțeles la un moment dat că la succesiune după soacra vine nepotul de fiu dar și frați și surori ai soacrei.
Nepoatei nu i-a donat ,nu i-a vândut nimic.
Nu am făcut succesiune nici după socru.
Eu am fost in concubinaj cu tatăl copilului , deci nu am drept.
Va rog spuneti-mi care este legea ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:55, 21 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati primit deja raspunsul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa parinti divortati geanus geanus Buna seara. Socrii mei au cumparat o casa acum 13 ani, amândoi proprietari. Apoi au divorțat.Nu au facut partaj. Socrul a decedat acum 3 ani si ... (vezi toată discuția)
Moștenire, succesiuni succesive. ce șanse are fiul meu (nepotul) să moștenească imobilul? geanus geanus Buna ziua.Va rog sa ma lămuriți in urmatoarea situatie: soacra mea a cumparat in urma cu 12 ani o casa .Era căsătorită cu socrul meu. Între timp au ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa moartea sotului - sotia ce drepturi are? ioanadaniel ioanadaniel buna ziua. poate ma puteti lamuri si pe mine intr-o problema. Unei prietene ia murit sotul. Ce drepturi are ea in urmatoarele conditii: Sotul ei avea o fata ... (vezi toată discuția)