avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Activitate T.O.

Activitate T.O.

Am depus notificarea la banca cu nr inregistrare cu obiectii la actul aditional pe 10 septembrie (actul l-am primit pe 07 sept). Nu am primit raspuns pina acum si ma paseaza fara raspuns. Care trebuie sa fie reactia mea?
Conform ANPC,
Forma actului aditional valabil e urmatoarea:
- Trebuie sa fie complet si personalizat, sa cuprinda toate datele creditorului, ale imprumutatului si datele contractului pe care il modifica. Toate rubricile cu valorile privind costurile creditului trebuie sa fie completate.
- Trebuie sa aiba numar de inregistrare de iesire cu data in care v-a fost inmanat.
- Trebuie sa fie act original care sa fie stampilat si semnat de emitent pe fiecare pagina.

Mie (si altor clienti) mi s-a inminat un draft al actului aditional spre a-l studia, fara sa fie semnat de reprezentantul bancii si fara numar de inregistrare. E mentionat pe act ca s-a redactat in data 06 sept., dar mi s-a inminat spre studiere in data 07 septembrie.

Ce presupune acest lucru?

Nu se semneaza. Obiectiunea din notificare se motiveaza astfel:
Conform Art. 35pct1)b. Din OUG 50/2010: Se interzice introducerea si perceperea de noi taxe, comisioane, tarife, speze bancare sau orice alte costuri aferente contractului, cu exceptia costurilor specifice unor servicii suplimentare solicitate in mod expres de consumator, neprevazute in contract si care nu erau oferite consumatorilor la data incheierii acestuia. Aceste costuri neprevazute vor fi percepute numai pe baza unor acte aditionale acceptate de consumator.
Conform oug 21 / 1992 si oug 174 / 2008 acte normative cu privire la Protectia
Consumatorului Art. 9.3 pct e)2. : . se interzice introducerea si perceperea de noi taxe, comisioane, tarife, speze bancare sau orice alte costuri care nu au fost mentionate in
contract.
Darie Tudor a scris:

Bine...
Am si eu o intrebare: Cand ati citi contractul, la semnare sau dupa...?




Nu contractul e problema, ci actul aditional la care evident voi avea obiectii
Nu ma pot abtine sa nu fac publice 1-2 clauze noi, neprevazute in contractul meu initial, dar introduse in actul aditional ca urmare a oug 50/2010:

* Incetarea contractului de credit se poate face prin :
a
b
c
d
e -denuntare unilaterala

sau una mai tare:
*Imprumutatul nu are la dispozitie un mecanism extrajudiciar de reclamatie si despagubire.

Astia chiar ne cred retardati.

Ce parere aveti? :stunned:
OUG 50/2010 s-a vrut a avea intentii bune, dar pe unii debitori i-a faultat. Eu m-am pricopsit cu un comision nou pe care nu il aveam in contractul initial. Comisionul pentru fiecare serviciu suplimentar prestat la cererea imprumutatului.X-( Acest comision este exceptia acceptata la introducerea de noi taxe de catre OUG 50, iar bancile au profitat ca sa il bage pe git debitorilor.

Art 35 pct(1) b) din OUG 50 -care interzice introducerea si perceperea de noi taxe (cu exceptia acestui comision), vine in contradictie si anihileaza Art 9.3 pct (e)2) din OUG 21/1992 cu modificare in OUG174/2008 pentru protectia consumatorului care interzice total orice fel de taxe noi neprevazute in contract. :stunned:

S-a spus aici sa solicitam bancilor sa scoata comisioanele noi din actul aditional in baza Legii care asigura clientului pastrarea conditiilor pe perioada rambursarii creditului. Cum se numeste acea Lege??? Daca exista vreuna, nu este cu doua taisuri apelarea ei? caci pe de alta parte diminuarea altor comisioane din contract este favorabila.#-o

Ce trebuie facut pentru legal pentru eliminarea din actul aditional a noului "comision pentru servicii suplimentare solicitate in mod expres de consumator"?:sorry: