" Art. 1401. Cumpãrãtorul este dator si el sã întoarcã vânzãtorului sumele plãtite de acesta pentru datoriile si sarcinile succesiunii, si sã-i tinã seama de sumele de care era el însusi creditor al succesiunii, dacã nu e stipulatie contrarie.
Art. 1402. Cel în contra cãrui existã un drept litigios vândut se va putea libera de cesionar numãrându-i pretul real al cesiunii, spezele contractului si dobânda din ziua când cesionarul a plãtit pretul cesiunii. (C. civ. 1309, 1341, 1403, 1404).
Art. 1403. Lucrul se socoteste litigios când existã proces sau contestatie asupra fondului dreptului.
Art. 1404. Dispozitiile art. 1402 înceteazã:
1. când cesiunea s-a fãcut la un comostenitor sau coproprietar al dreptului cedat;
2. când s-a fãcut la un creditor, spre plata creantei sale;
3. când s-a fãcut cãtre posesorul fondului asupra cãruia existã dreptul litigios." Nu inteleg ce trebie sa faca cel cesionat,o explicatie, va rog.Multumesc!
situatia mea este identica cu cea a user-ului Costica33 si starea financiara este precara,nu-mi pot permite un avocat.M-au stresat cei de la firma de recupereri .Am facut nenumarase demersuri catre ei sa-mi explice cum au calculat debitul dar nu mi-au raspuns.Mi-au trimis un angajament de plata sa-l semnez in fata unui notar,dar nu l-am semnat.Ei insista sa semnez si spun ca in caz contrar ma executa silit.Angajamentul consta in 11 rate lunare si a 12-a trebuie sa achit diferenta,care nu se modifica fata de valoarea initiala.Cum sa achit intr-un an un credit luat pe 30? Daca aveam bani, mai ajungeam in aceasta situatie neplacuta? Simt ca nu mai rezist situatiei.
Pe romaneste,trebiue sa depuneti la judecatorie urmatoarele acte in copie:fisa apartamentului operata la zi,listele cu calculul intretinerii,pe toata perioada cat nu a fost achitata intretinerea,modul de calcul al penalizarilor(atat cele aplicate de furnizori cat si cele calculate de asociatie),dovada avizarii celui datornic si o adresa prin care cereti chemarea in judecata a datornicului.Daca stiti sa va sustineti cauza nici nu aveti nevoie de avocat