avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters167044

Activitate ContSters167044

" Art. 1401. Cumpãrãtorul este dator si el sã întoarcã vânzãtorului sumele plãtite de acesta pentru datoriile si sarcinile succesiunii, si sã-i tinã seama de sumele de care era el însusi creditor al succesiunii, dacã nu e stipulatie contrarie.
Art. 1402. Cel în contra cãrui existã un drept litigios vândut se va putea libera de cesionar numãrându-i pretul real al cesiunii, spezele contractului si dobânda din ziua când cesionarul a plãtit pretul cesiunii. (C. civ. 1309, 1341, 1403, 1404).
Art. 1403. Lucrul se socoteste litigios când existã proces sau contestatie asupra fondului dreptului.
Art. 1404. Dispozitiile art. 1402 înceteazã:
1. când cesiunea s-a fãcut la un comostenitor sau coproprietar al dreptului cedat;
2. când s-a fãcut la un creditor, spre plata creantei sale;
3. când s-a fãcut cãtre posesorul fondului asupra cãruia existã dreptul litigios." Nu inteleg ce trebie sa faca cel cesionat,o explicatie, va rog.Multumesc!
sunt administratorul unei asociatii fara repartitoare,procentul pentru plata caldurii la parile comune il stabileste AG? Multumesc!
situatia mea este identica cu cea a user-ului Costica33 si starea financiara este precara,nu-mi pot permite un avocat.M-au stresat cei de la firma de recupereri .Am facut nenumarase demersuri catre ei sa-mi explice cum au calculat debitul dar nu mi-au raspuns.Mi-au trimis un angajament de plata sa-l semnez in fata unui notar,dar nu l-am semnat.Ei insista sa semnez si spun ca in caz contrar ma executa silit.Angajamentul consta in 11 rate lunare si a 12-a trebuie sa achit diferenta,care nu se modifica fata de valoarea initiala.Cum sa achit intr-un an un credit luat pe 30? Daca aveam bani, mai ajungeam in aceasta situatie neplacuta? Simt ca nu mai rezist situatiei.
Pe romaneste,trebiue sa depuneti la judecatorie urmatoarele acte in copie:fisa apartamentului operata la zi,listele cu calculul intretinerii,pe toata perioada cat nu a fost achitata intretinerea,modul de calcul al penalizarilor(atat cele aplicate de furnizori cat si cele calculate de asociatie),dovada avizarii celui datornic si o adresa prin care cereti chemarea in judecata a datornicului.Daca stiti sa va sustineti cauza nici nu aveti nevoie de avocat
Multi proprietari refuza plata fondului de reparatii,desi li s-a adus la cunostinta ca,cf. legii 230/2oo7 ,suntem obligati a-l crea.Ce este de facut?