avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond reparatii asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond reparatii asociatie proprietari

Multi proprietari refuza plata fondului de reparatii,desi li s-a adus la cunostinta ca,cf. legii 230/2oo7 ,suntem obligati a-l crea.Ce este de facut?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:43, 11 Septembrie 2010
In cadrul Adunarii Generale puneti in discutie crearea acestui fond si suma de platit pentru fiecare apartament, motivati convingator despre necesitatea existentei/strangerii unui astfel de fond si supuneti la vot. Hotararea Adunarii Generale devine lege pentru toti proprietarii, daca a fost luata cu majoritatea de voturi prevazuta de Legea 230/2007!
>unde-i lege nu-i tocmeala<
asta spuneti!:D
Si-apoi conform legii stabiliti, in comitetul executiv, sistemul propriu de penalizari. In acesta prevedeti aplicarea de penalizari pentru orice suma devenita restanta, inclusiv pentru fondurile de rulment, reparatii si alte fonduri stabilite legal.
Dupa 90 de zile de intarziere puteti actiona in instanta pentru recuperarea restantelor si penalizarilor aferente acestor fonduri neachitate.
Fondul de reparatii se constituie, nu se discuta.
Se poate discuta in comitet care sa fie suma totala a lui in functie de obiectivele pe care asociatia le are in vedere in materie de reparatii, dar si pentru a avea bani in caz de reparatii urgente, cum sa se puna pe listele de plata, in rate, toata suma, se lasa o perioada de gratie pentru achitarea intregii sume sau nu....asta se poate discuta.
Dar constituirea acelui fond, ca si al celui de rulment, nu se pune in discutie cu locatarii, o data ce este obligatoriu prin lege.

Ca daca ii intrebati pe locatari daca ar fi de acord sa plateasca intretinerea, multimea v-ar spune ca nu....si care ar fi deznodamantul?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegerea presedintelui Cristina Crisan Cristina Crisan Buna ziua, Doresc sa intreb,daca un proprietar si-a depus candidatura pt. functia de presedinte,s-a organizat adunare gen.pt. validarea lui.In adunare au ... (vezi toată discuția)
Constituire fond de rulment silviu1975 silviu1975 Ca si membru in Comitetul Executiv, am propus acestuia sa infiintam un Fond de Rulment. Presedintele si cativa din Membrii (3 din 5) am fost de acord. Unul ... (vezi toată discuția)
Ag asociatii proprietari ContSters206845 ContSters206845 La AG s-a votat la unul din puncte sa nu se mai acorde salariul presedintelui cu 8 la 2 voturi ,sedinta a decurs in continuare si dupa un timp se supune la vot ... (vezi toată discuția)