avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ALEGEREA PRESEDINTELUI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ALEGEREA PRESEDINTELUI

Buna ziua,
Doresc sa intreb,daca un proprietar si-a depus candidatura pt. functia de presedinte,s-a organizat adunare gen.pt. validarea lui.In adunare au fost prezenti din 40 proprietari,doar 17.Era necesara prezenta 100% a proprietarilor pt. a vota presedintele?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:03, 3 Iulie 2017
L nr 230/2007 actualizata
Articolul 24
(1) Adunarea generala poate adopta hotarari, daca majoritatea proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari (jumatate plus unu) sunt prezenti personal sau prin reprezentant legal.
(2) Daca la prima convocare nu este intrunit cvorumul necesar de jumatate plus unu, adunarea generala va fi suspendata si reconvocata in termen de maximum 10 zile de la data primei convocari.
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.
(4) Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala, precum si pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociatiei de proprietari.


In cazul expus de dv,in cazul adunarii generale nu au fost prezenti numarul minim de participanti,respectiv nu a fost intrunit cvorumul si adunarea generala trebuia reconvocata
eu zic sa va bucurati ca cineva a fost dispus sa-si depuna candidatura.
Fireste, pentru validarea lui erau nevoie de 21 de participanti la sedinta.
Dar la sedinta reprogramata, pot fi prezenti mai putin de jumatate plus unul.
Si este ales cu votul majoritatii celor prezenti.
amvirdan a scris:

eu zic sa va bucurati ca cineva a fost dispus sa-si depună candidatura.
Fireste, pentru validarea lui erau nevoie de 21 de participanti la sedinta.
Dar la sedinta reprogramata, pot fi prezenti mai putin de jumatate plus unul.
Si este ales cu votul majoritatii celor prezenti.

Cum să se bucure, dacă șefii care au organizat Adunarea Generală au încălcat legislația din domeniu ?
Din ce scrie Cristina, e clar că deja s-a ales președintele, mai ales că n-a amintit că s-a hotărât în acea ședință organizarea unei ședințe reconvocate a Adunării Generale. Dacă nu s-a decis în acea ședință că Reconvocata se va desfășura în maxim 10 zile, aceasta e ilegală, putându-se invoca Tardivitatea !
Domnule amvirdan, mai mereu îi sfătuiți pe cei care postează pe-aici că se poate încălca legea, pe ici, pe colo ! Citiți cu atenție articolele de legi, pentru a nu-i mai induce în eroare pe unii care vor informații realiste, bazate doar pe legislația din domeniu, care trebuie respectată !
„Unde-i lege, nu-i tocmeală” !
Ultima modificare: Duminică, 2 Iulie 2017
ionica1980, utilizator
Buna,
Presedintele nu era ales,era singurul candidat pt. aceasta functie....binenteles nefiind prezenti jumatate plus1,adunarea a fost reprogramata peste 10 zile.
Poate ma ajutati sa-mi spuneti unde scrie concret in lege,ca noul candidat la functia de presedinte,are nevoie de majoritate de voturi?poate fii ales la a doua adunare daca sunt prezenti mai putini proprietari ?Dar daca din cei prezenti,voturile PRO, nu sunt peste cele CONTRA,sau ABTINERI ?
la adunarea generala reprogramata participa , sa zicem, 11 locatari.
Jumatate plus unul se referea la cei prezenti: deci 6 voturi, din cei 11 prezenti.
Si presedintele e ales legal.

Alte discuții în legătură

Contestare pv doinagherasim doinagherasim Dupa sedinta de Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, in procesul verbal, s-a consemnat ca toti cei prezenti au fost de acord cu ceea ce scrie in acest ... (vezi toată discuția)
Nelamumriri-art.43-47-h.g./1588/2007- Ruxandra15 Ruxandra15 Buna ziua, Presedintele Asociatiei de proprietari sustine ca HG 1588/2007,sectiunea 4, ( art.43-47 ) NU .CONTINE TERMENUL DE \"SCARA\".Nefiind mentionat ... (vezi toată discuția)