avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ALEGEREA PRESEDINTELUI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ALEGEREA PRESEDINTELUI

Buna ziua,
Doresc sa intreb,daca un proprietar si-a depus candidatura pt. functia de presedinte,s-a organizat adunare gen.pt. validarea lui.In adunare au fost prezenti din 40 proprietari,doar 17.Era necesara prezenta 100% a proprietarilor pt. a vota presedintele?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:03, 3 Iulie 2017

Se vede ca dvs. nu cititi deloc legislatia in vigoare. Cineva a mai amintit ceva...
Va rog sa cititi cu atentie ca de fapt si legal proprietarul dvs. - dispus sa fie ales presedinte , este membru al as. de proprietari.
Faceti deosebirea dintre proprietar si membru al as. prop. din care faceti parte?
Asadar cititi L 230/2007 si apoi si normele de aplicare - HG nr. 1588/2007.
Aici este ca in exemplul biblic - dai unui om flamand un peste si isi aastampara foaea, poate pe o zi. Daca vrei ca omul sa manance in fiecare zi, da-i o undita.

La adunarea generala reconvocata, nu conteaza cati membri va onoreaza prezenta. Intai verificati - daca puteti, ca cetateanul dispus sa fie ales in functia de presedinte, sa fie membru al as. prop. De asemeni, cei care voteaza sa fie membri ai as. prop. Vedeti ce mai discutati pe-acolo, si supuneti la vot alegerea presedintelui, care se alege cu majoritatea celor prezenti, adica cei pentru sa fie mai multi decat cei care voteaza contra.

Mai cititi aici pe forum, cum se organizeaza o AG reconvocata si care sunt conditiile ca aceasta sa fie statutara.

Dupa ce ctiti si nu intelegeti ceva atat de simplu, veniti din nou pe forum si discutam

@ionica unde vezi dumneata sefi pe-aici,? Ei saracii ar vrea sa se organizeze cumva, probabil ca sunt intr-un impas, au "gasit" pe cineva la fel de nestiutor ca si dansii - dar macar sa-l puna sa citeasca legislatia specifica, ca maine-poimane vine doamna Cristina si va informeaza ce nazdravanie a facut seful lor...
Ce zice @amvirdan, a zis bine, pentru cei care ne mai ocupam de asociatii - dar in practic, nu in citate, ca de-asta nu are ursu' coada, de prea multe citate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv doinagherasim doinagherasim Dupa sedinta de Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, in procesul verbal, s-a consemnat ca toti cei prezenti au fost de acord cu ceea ce scrie in acest ... (vezi toată discuția)
Nelamumriri-art.43-47-h.g./1588/2007- Ruxandra15 Ruxandra15 Buna ziua, Presedintele Asociatiei de proprietari sustine ca HG 1588/2007,sectiunea 4, ( art.43-47 ) NU .CONTINE TERMENUL DE \"SCARA\".Nefiind mentionat ... (vezi toată discuția)