avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Activitate melissa2006

Activitate melissa2006

Răspuns la discuția Pensie alimentara
Stiu decat adresa parintiilor lui si locul de munca,atat.Nu a mai dat nici un semn din anul 2011.
Buna ziua,

Am o problema si nu stiu cum sa procedez.Am divortat in Romania in anul 2012 de un cetatean italian.Am primit doar eu custodia fetitei mele in varsta de 7 ani,iar el trebuie sa plateasca pensie alimentara 167 lei pe luna ( nu am avut cum sa demonstrez veniturile lui si asa s-a calculat la salariul minim pe economie din Romania de la vremea respectiva ). El nu a cerut drept de vizita,nimic,de fapt el nici nu s-a prezentat la proces,dar din anul 2012 nici nu a platit pensie alimentara.Cum trebuie sa procedez ca fetita mea sa primeasca pensia alimentara? Tin sa mentionez ca el este in Italia,in Romania nu are niciun bun pt ca nu a stat decat 8 luni la noi in tara,in anul 2008,atunci cand a locuit la mine.

Va multumesc
Răspuns la discuția mostenire
buna ziua.....eu am facut succesiunea pe partea mamei mele din apartamentul bunicii......dar cum ea a facut testament in favoarea fiului ei ramas in viata,vreau sa stiu in cazul in care ea moare,daca se tine cont si de mine.....ce stiu eu,poate unchiul meu vrea sa vand apartamentul......
Discuție mostenire
Buna ziua,

Situatia este asa......mama a murit in anul 2008,eu am facut succesiunea.....ea mai are in viata din partea familiei ei,pe mama si fratele......eu cand am facut succesiunea am facut pt apartamentul cumparat impreuna cu tata in timpul casatoriei,dar si pt partea din apartamentul mamei ei.Mama ei (bunica mea) a facut testament in favoare fiului ei ramas in viata......Intrebare mea este : ea a facut testament doar pe partea ei,nu? Daca se intampla ceva cu bunica mea,eu mai am dreptul la partea mamei,adica partea pt care am facut succesiunea?
Sper ca m-am facut inteleasa.......O zi buna
Răspuns la discuția plangere penala
Da,asa este,sotul a facut plangere in italia si tribunalul mi-a acordat un avocat din oficiu.........acum vreau sa iau legatura cu el si sa-i trimit actele care sper sa ma poata ajuta sa demonstrez ca nu a fost vb despre nicio rapire (fetita a fost mereu la aceeasi adresa unde a stat si el timp de 7-8 luni) doar ca nu a dorit sa aibe nicio relatie cu ea.
Discuție plangere penala
Buna ziua,as avea o intrebare si sper ca ma poate ajuta cineva.Sunt casatorita din anul 2005 cu un cetatea italian.....in anul 2006 se naste fetita noastra.......pana in anul 2008 am locuit in Italia dupa aceea de comun acord venim in Romania.Intre timp el se razgandeste si in noiembrie 2008 plecam in Italia,mentionez ca el nu mi-a spus ca nu vrea sa nu vrea sa se mai intoarca,eu lucrand trebuia sa revin in Romania in cel mult 2 sapt.......dupa multe discutii eu revin in tara el ramanand in Italia cu fetita,pt ca nu a vrut nici sa se intoarca cu mine,nici sa-mi dea fata sa plec cu ea,spunandu-mi ca in cel mult o luna vine si el cu fetita......Ii trimit bani de avion pt el si fetita de vreo 3-4 ori,dar el nu vrea sa mai vina.M-a intorc eu in Italia in feb 2009 si stau o luna....in martie reusesc sa ma intorc cu fetita in Romania (el cu mama lui ducandu-ne la aeroport).....il sunam mereu si vb cu el si cu familia lui,inclusiv fetita......avand probleme cu tatal meu de sanatate,hotaresc sa stau mai mult in tara,nefiind pe placul lui incepe sa ma ameninte,sa-mi vorbeasca urat,dar el nu a zis o data sa vina sa vb sau sa-si vada fetita.In noiembrie 2009 hotarasc sa intentez divort,care se termina in martie 2010,eu ramanand cu custodia fetitei si plata pensiei alimentare de 200 euro.Mentionez ca tribunalui l-a citat,el a semnat pt citatii,tribunalul a verificat daca am plangere penala pt rapire internationala ( nu aveam absolut nimic ). Cand sa pronuntat divortul,el sa dus si mi-a facut plangere pt rapire.....Divortul nu s-a pronuntat inca pt ca el a facut recurs......iar TMB a decis ca dosarul sa se intoarca la Judecatorie spre rejudecare.....dar intre timp am un proces in Italia pt rapire......Sincera sa fiu sunt foarte speriata ca nu cumva sa reuseaca sa-mi ia copilul......In februarie 2011 el a venit in Romania si m-am intalnit cu el sa o vada pe fetita.(in tot acest timp el stia unde stam pt aici a locuit si el,dar nu a venit niciodata sa o vada pe fetita,nici macar nu suna sa vb cu ea,nu a facut absolut nimic pt ea in toti anii acestia). Acum sunt foarte speriata.Ar avea sanse sa-mi ia copilul?
Răspuns la discuția divort
I-a fost comunicata hotartarea instantei la domiciliul lui din Italia a si semnat de primire pt ca s-a intors cartonasul la dosar....
Răspuns la discuția divort
Aveti dreptate,este vorba de apel......
Discuție divort
buna ziua,sunt casatorita de aproximativ 5 ani in Italia(sotul fiind italian),am o fetita de 3 ani si 9 luni.Din cauza unor neintelegeri cu sotul meu am hotarat sa divortez in Romania.....anul trecut in noiembrie am depus cererea iar pe 30.03.2010 s-a pronuntat divortul......mentionez ca el nu s-a prezentat la nici un termen,iar instanta mi-a acordat custodia fetitei si pensie alimentara........sunt in romania cu fetita din martie 2009 iar el nu s-a interesat niciodata de ea,suna odata la 2 luni si nici macar nu vb cu ea,doar m-a ameninta pe mine ca-mi ia copilul,nici macar nu a venit sa o vada....am asteptat sa faca recursul,nu l-a facut la timp asa ca i-am trimis hotararea,dar odata cu primirea cartonasului galben de catre tribunal el a trimis si recursul....instanta accepta recursul lui daca nu s-a facut in termen?Tinad cont ca eu am deja o sentinta in favoarea mea pot sa pierd custodia?Mi-e frica sa nu o castige,dar in accelas timp ma gandesc ca judecatorii o sa tina cont de faptul ca el intr-un an si jumatate nu s-a interesat de copil.......precizez ca nu stiu care sunt pretentiile lui ca inca nu am primit citatia de la el......

V amultumesc