avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,

Am o problema si nu stiu cum sa procedez.Am divortat in Romania in anul 2012 de un cetatean italian.Am primit doar eu custodia fetitei mele in varsta de 7 ani,iar el trebuie sa plateasca pensie alimentara 167 lei pe luna ( nu am avut cum sa demonstrez veniturile lui si asa s-a calculat la salariul minim pe economie din Romania de la vremea respectiva ). El nu a cerut drept de vizita,nimic,de fapt el nici nu s-a prezentat la proces,dar din anul 2012 nici nu a platit pensie alimentara.Cum trebuie sa procedez ca fetita mea sa primeasca pensia alimentara? Tin sa mentionez ca el este in Italia,in Romania nu are niciun bun pt ca nu a stat decat 8 luni la noi in tara,in anul 2008,atunci cand a locuit la mine.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: melissa2006 , utilizator 13:03, 30 Aprilie 2014
Buna ziua,
Va trebui sa formulati plangere penala pentru abandon de familie solicitand comisie rogatorie cu Italia.
Adresati-va si autoritatilor italiene cu o cerere de chemare in judecata.
Daca atunci nu ati stiut sa dovediti bunurile, nici azi nu aveti cum sa-l executati daca nu-i stiti bunurile.
Ati mai incercat sa luati legatura cu el? Sa-i dati informatii despre copil?
Stiu decat adresa parintiilor lui si locul de munca,atat.Nu a mai dat nici un semn din anul 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada caracterului definitiv al hotararii straine (italia) Georgiachill Georgiachill Bună ziua. Aș avea o nelămurire. Tribunalul din Italia mi- a acordat custodia totală exclusivă a fiicei mele in vârstă de 7 ani printr-un decret pe care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara micmaria micmaria Fetita mea are 9 ani,iar incepand din anul 2008 si pana la 31.12.2013 am incasat lunar pensie alimentara.Dar cu data de 01.01.2014 tatal fetitei mele nu mai ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva!! nikolacry nikolacry Buna,ma numesc Nicoleta ,am o intrebare referitoare la custodia exclusiva,cam prin 2013 am avut actiune in instanta privind custodia fetitei mele,avocata mea ... (vezi toată discuția)