avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate BOSNEANUMIHAI

Activitate BOSNEANUMIHAI

Răspuns la discuția Infractor pe proprietate
Este corect raspunsul dat de doamna olimpia_ilie. Deci nu am dreptul sa folosesc in aparare mijloace care sa depaseasca nivelul de violenta al atacului!
Este adevarat ca , daca totusi depasesc nivelul atacului, fapta mea ramane infractiune dar beneficiaza de circumstante atenuante.
De fapt toata aceasta reglementare aparent greoaie a fost adoptata de statul comunist pentru a se lasa loc abuzurilor pe care agentii puterii le faceau. Daca , de exemplu iti intrau in curte fara sa se anunte, dar nu purtau arme, nu aveai dreptul sa te aperi decat cu mainile goale....
Din pacate legislatia ( si nu numai ea) au ramas la acest nivel...asa ca sa nu ne mai miram ca nu se respecta nimic in tara asta.
lucrez la o societate care are ca actionar o societate straina.
pentru infiintarea unui punct de lucru si desfiintarea altui punct de lucru, existent la ora actuala, mi s-a cerut:
1. hotararea societatii actionare bilingva, semnata de directorii societatii, precum si:
2. hotararea societatii din romania, idem cu cea de sus, tot bilingva, semnata de aceleasi persoane, singura diferenta fiind antetul celor doua hotarari si stampila.
obtin extrem de greu aceste hotarari de la directorii din strainatate.
cum considerati ca ar trebui sa procedez?
mentionez ca in urma discutiilor initiale cu cei de la ORC, mi s-a spus ca imi trebuie o hotarare a actionarului unic, pe care am obtinut-o dar cu antetul:
"S.C.X, actionar unic al S.C.Y S.R.L."
CEI de la registru au interpretat in sensul ca acest antet ar fi antetul firmei din ROMANIA si ca deci aceasta este hotararea firmei din Romania.
am o problema care nu imi este clara:
am actionat in judecata o societate comerciala in baza O.5/2001.
in urma introducerii cererii de chemare in judecata, aceastia au platit debitul, fara a achita si taxele judiciare de timbru.
mentionez ca in cerere cerusem cheltuieli de judecata.
care ar fi procedura de urmat?
urmatorul termen este pe 14.09.2010.
multumesc