avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... solicitare taxa timbru
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

solicitare taxa timbru

am o problema care nu imi este clara:
am actionat in judecata o societate comerciala in baza O.5/2001.
in urma introducerii cererii de chemare in judecata, aceastia au platit debitul, fara a achita si taxele judiciare de timbru.
mentionez ca in cerere cerusem cheltuieli de judecata.
care ar fi procedura de urmat?
urmatorul termen este pe 14.09.2010.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 18:19, 10 Septembrie 2010
daca i-ati pus in intarziere anterior introducerii cererii de chemare in judecata, vi se vor acorda prin hot. jud. si cheltuielile de judecata; daca nu, slabe sanse.
avocat Cristina Popescu
Nu mentionati daca hotararea cuprinde plata cheltuielilor de judecata si daca mentioneaza explicit plata ori neplata lor sau este vorba de o omisiune asupra unui capat de cerere (care va da dreptul la o cerere in completarea hotararii, cf. art.281 indice 2 C.pr.civ.)
La urmatorul termen cereti cheltuieli de judecata. Dar ma indoiesc ca o sa-i executati numai pentru taxa de timbru care este pana in 40 de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare cheltuieli de judecata - acordate gresit in apel vlad_r vlad_r Prin sentinta judecatoriei au fost respinse atat actiunea reclamantului cat si cererea mea reconventionala. Acum la incheierea apelului a fost respinsa ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza penalitatile de intarziere la taxele de timbru ? gyoni8 gyoni8 Buna ziua, Speta e urmatoarea: A formulat actiune in pretentii, pentru recuperare unei creante de 280.000 lei (ron), creata ce emana dintr-un singur ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata YNAA YNAA Buna seara, C.pr.civ. art.338 prevede ca disp. priv. procedura necontencioasa descrisa in CARTEA III se intregesc cu disp. de procedura contencioasa, in ... (vezi toată discuția)