Buna seara, as dori sa imi spuneti care este perioada minima la care o graviduta cu gemeni poate intra in concediu prenatal. Am gasit o informatie cum ca pt sarcina gemelara concediu ar fi de 140 zile in loc de 126 zile.
Va multumesc
Am o mica problema. Am un magazin in care se lucreaza si sambata(7h) si duminica(4). Pana acum contabila nu trecea in pontaj zilele cu pricina. In urma unui control avut de curand mi s-a pus in vedere ca tre sa trec si aceste zile in pontaj ca ffind lucrate.
Problema e ca daca le trec, sunt obligata conform legii sa le platesc sau sa dau liber 2 zile consecutive (cel putin asa mi sa spus).
Cum tre sa fac pontajul ca sa ies de ex. pe feb. cu 160h pe care le munceste de fapt salariatu?
Multumesc
multumesc de raspunsuri
mai am o nelamurire: daca eu fac cererea de revenire cu data x in acea data tre sa ma prezint la locul de munca?? ei mi-au transmis foarte clar ca nu vor sa mai ma primeasca.....ce fac daca nici demisia nu vreau sa o semnez???? ma pot obliga intr-un fel????
va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca din revenire CCC nu te mai primeste angajatorul cu ce litera se poate desface CIM pt a beneficia de somaj?? mai trebuie facuta cererea de revenire din CCC???
am inteles. in cazul acesta mai pot beneficia de somaj (dupa incheierea contractului pe perioada determinata)????
dar nu exista nici o posibilitate sa-i fortez sa-mi acorde direct somaj fara a mai trece prin acel contract de 1 luna (sincer eu nu vreau sa-mi dau nici o demisie, sa gaseasca ei o madalitate de a ma da afara)???
este putin mai complicat si mai ciudat. nu vor sa ma mai primeasca in cadrul firmei din trust de unde am plecat in CCC si mi-au propus un contract pe perioada determinata de 1 luna la o alta firma din grup pt a beneficia de somaj. sincer nu mi-au spus de ce nu-mi dau somaj direct din firma din care am plecat in CCC. probabil vor sa angajeze pe altcineva pe postul meu, ma gandesc.....
buna seara
va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: se poate beneficia de somaj dupa revenire din concediu crestere copil daca se face angajarea pe perioada determinata de 1 luna intr-o alta firma din trust ? Se considera continuitate ?
Multumesc mult