avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie somaj din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie somaj din concediu crestere copil

buna seara
va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: se poate beneficia de somaj dupa revenire din concediu crestere copil daca se face angajarea pe perioada determinata de 1 luna intr-o alta firma din trust ? Se considera continuitate ?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ionela mitrache , utilizator 20:21, 9 Noiembrie 2011
Da, puteti beneficia de indemnizatia de somaj ... de ce trebuie sa va mai faceti angajarea ? Ce s-a intamplat cu c.i.m. care a fost suspendat pentru CCC?
este putin mai complicat si mai ciudat. nu vor sa ma mai primeasca in cadrul firmei din trust de unde am plecat in CCC si mi-au propus un contract pe perioada determinata de 1 luna la o alta firma din grup pt a beneficia de somaj. sincer nu mi-au spus de ce nu-mi dau somaj direct din firma din care am plecat in CCC. probabil vor sa angajeze pe altcineva pe postul meu, ma gandesc.....
Probabil .. atunci o varianta ar fi :
- incetarea c.i.m. cu acordul partilor - art.55 lit.b C.mun
- incheierea c.i.m. nou pe perioada determinata

Data inceperii activitatii la noul angajator trebuie sa fie aceeasi cu data incetarii c.i.m.vechi.
am inteles. in cazul acesta mai pot beneficia de somaj (dupa incheierea contractului pe perioada determinata)????
dar nu exista nici o posibilitate sa-i fortez sa-mi acorde direct somaj fara a mai trece prin acel contract de 1 luna (sincer eu nu vreau sa-mi dau nici o demisie, sa gaseasca ei o madalitate de a ma da afara)???

multumesc mult
Dupa incetarea c.i.m. pe durata determinata , puteti beneficia de somaj ... lasati pe ei sa va propuna modul de incetare a raportului de munca ..

Alte discuții în legătură

Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? invictus_ln invictus_ln daca am lucrat la o firma 18 luni si am incetat contractul de munca in 15 ian 1012 conf art 51 lit b, pot, in prezent sa beneficiez de somaj, in toata aceasta ... (vezi toată discuția)
Revenirea la serviciu dupa concediul de 2 ani crestere copil GalBianka GalBianka Buna Ziua In data de 02.02.2014 gemenele mele implinesc varsta de 2 ani, in acest timp mi s-a terminat cotractul de munca la compania respectiva avand ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului NicoletaFulias NicoletaFulias Buna, As dori sa stiu ce am de facut in cazul in care vreau sa fac un copil si nu am mai muncit muncit in tara de la 01.01.2013. La 31.12.2012 mi s-a desfacut ... (vezi toată discuția)