avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii pontaj pentru sambata si duminica lucrate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

pontaj pentru sambata si duminica lucrate

Buna ziua

Am o mica problema. Am un magazin in care se lucreaza si sambata(7h) si duminica(4). Pana acum contabila nu trecea in pontaj zilele cu pricina. In urma unui control avut de curand mi s-a pus in vedere ca tre sa trec si aceste zile in pontaj ca ffind lucrate.
Problema e ca daca le trec, sunt obligata conform legii sa le platesc sau sa dau liber 2 zile consecutive (cel putin asa mi sa spus).
Cum tre sa fac pontajul ca sa ies de ex. pe feb. cu 160h pe care le munceste de fapt salariatu?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: suciugeorgeta , utilizator 11:22, 8 Aprilie 2013
Pontajul pe luna februarie 2013 se face conform realitatii, adica asa cum au lucrat salariatii, in caz contrar e contraventie de 1500-3000 lei (art 119 CM), aplicabila de catre inspectorii ITM, dar si fals in inscrisuri sub semnatura privata (infractiune). Sunt cazuri cand ITM face control impreuna cu Serv Investig Fraudelor din cadrul IJP.
Daca un salariat lucreaza S+D trebuie sa primeasca liber neplatit in alte 2 zile consecutive ale saptamanii. In plus va primi un spor la salariu pt zilele de week-end lucrate(art 137 CM).
Pt a va iesi orele lunar, asa cum va doriti, va trebui sa le modificati salariatilor programul de lucru, nu sa falsificati pontajele. Inspectorii ITM au numeroase modalitati de a identifica modul real in care lucreaza angajatii, avand dreptul sa ia in calcul orice alte documente sau declaratii ale angajatilor.
multumesc pentru raspuns
dar daca am doi angajati si unul lucreaza sambata unul duminica cate 12 ore.....cum le dau liber ?
dvs le faceti programul in asa fel incat sa respectati Codul Muncii, adica sa beneficieze de 2 zile libere consecutive/saptamana. In exemplul dat de dvs nu beneficiaza, deci sunteti pasibil de a fi sanctionat contrav.
daca la punctul de lucru unde este program 10-22 am 2 salariatii care lucreaza unul doua zile de la 10 la 22 apoi este liber doua zile ( in care lucreaza celalalt) in CIM aparand ca au program inegal iar in ROI este specificat ca lucreaza doua zile cu doua libere.....este ok?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore libere Anamaria1313 Anamaria1313 buna ziua, intalnesc urmatorul caz, un angajat lucreaza 8 ore pe zi de marti pana vineri inclusiv. sambata lucreaza 4 ore. pentru acestea primeste spor de ... (vezi toată discuția)
Regulament intern pentru un restaurant suciugeorgeta suciugeorgeta Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui trecut programul de lucru al unui restaurant in Regulamentul intern.....salariatii lucreaza de la 10 la 22 apoi au o zi ... (vezi toată discuția)
Pontaj cu problema Doina Elena Doina Elena La un supermarket s-a schimbat programul din 8 ore/zi, in 12ore/zi cu 24 h pauza (o zi da una nu). Statul de plata se face cu 8 ore/ zi, adica prezenta: 21 ... (vezi toată discuția)