Eu impreuna cu sotia vrem sa inchiriem la niste tineri o garsoniera cu 400 ron lunar pentru un an de zile.Daca declaram la ANAF cat ar trebui sa platim impozit pentru 4800 ron an?
Buna ziua,în urma mortii ambilor bunici au rămas 3 moștenitori,la o casa si teren.Doi dintre ei vor sa vanda dar al 3 lea nu vrea să vândă. Cum se poate iesi din indiviziune și ca cei 2 Sa primească valoarea cuvenită fiecaruia.Care este cea mai ușoară metodă. VA MULTUMESC!
Buna ziua,
Suntem un bloc u 60 de locatari (garsoniere) nu vrem sa ne inffiintam asociatie si cum am putea noi locatarii peste 70% sa ne mutam la alta asociatie.
Ce pasi trebuie urmati?
Calculul facturii se facea pana acum in felul urmator:
Venea factura sa zicem la caldura pe baza gigacalorimetrului de 7000 ron.
30% din valoarea se imparta in mod automat la 60 locatari.
Diferenta ramasa se imparte la numarul de unitati consumate de catre toti locatarii si in acest fel se afla cat costa o unitate in luna respectiva.
Apoi se insumeaza toate calculele si se afla caldura consumata de fiecare.
Aici in momentul cum se va calcula? Nu cred ca este legal din moment ce renuntam majoritatea ceilalti sa ramana cu repartitoarele
Si prin ce forma putem contesta sau apara de calculele facute de catre asociatie?Mnetionez faptul ca asociatia ,mai ales un domn ne-a pus bete in roate ca sa nu putem sa renuntam la repartitoare.Ce urmeaza sa putem face in momentul in care se presupune ca ne pune cost de repatitor in momentul in care ne trece la pausal?.Va multumesc!
Buna ziua,
Suntem 44 de locatari ai unui bloc de garsoniere din 60 in care am avut aprobare pentru a renunta la repartitoare de costuri deoarece avem gigacalorimetru pe casa scarii.Administratorul asociatie a zis ca noi cei 44 ne va pune la pausal(spunea ceva de verificat elementii si suprafata radianta).Este normal ca sistemul de repartitoare sa ramana la cei 16 locatari care nu au renuntat la ele? Din moment ce suntem majoritatea nu trebuie sa ne treaca pe toti la pausal? Cum poate sa calculeze diferit la cei cu repartitoare si altfel la cei cu pausal? Exista vreo lege in acest sens.Va multumesc!
Problema e ca suntem 44 de locatari din 60 si dorim sa renuntam la repartitoare,dar sotul adminstratorului nu vrea sa renuntam la ele ca isi pierde painea si ma gandeam sa ne mutam
Buna ziua,
Suntem locatari ai unui bloc de 60 de garsoniere si dorim sa ne mutam la o alta asociatie de proprietari.Va rog sa imi spuneti cum putem face acest lucru.Va multumesc!
Am facut toti o lista de semnaturi in care cerem catre asociatia cutare,ca renuntam la repartitoare.Din cei 60 am semnat 44 care dorim sa renuntam.Daca scoatem toti cei 44 repartitoarele nu se anuleaza sistemul si se trece atuomat la pausal?Sa-a facut adunare generala si s-a discutat problema repartitoarelor ca dorim sa renuntam la ele.S-a trimis lista catre cei care se ocupa ce gestionarea lor si urmeaa sa asteptam un raspuns in 10 zile.Ce mai putem face in cazul in care raspunsul va fi negativ? Cui trebuie sa ne adresa?