avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,în urma mortii ambilor bunici au rămas 3 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,în urma mortii ambilor bunici au rămas 3 moștenitori,la ...

Buna ziua,în urma mortii ambilor bunici au rămas 3 moștenitori,la o casa si teren.Doi dintre ei vor sa vanda dar al 3 lea nu vrea să vândă. Cum se poate iesi din indiviziune și ca cei 2 Sa primească valoarea cuvenită fiecaruia.Care este cea mai ușoară metodă. VA MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 18:37, 10 August 2020
Buna ziua,
Cea mai usoara metoda era prin notar, dar daca nu se inteleg... trebuie mers in instanta si cere iesirea din indiviziune.
Discutati detaliile cu un avocat.
Ultima modificare: Luni, 10 August 2020
Ionut.ion, utilizator
Si cine această etapă cat durează și cat costa? Cine face prețul casei?
Procesul poate dura si un an, si peste un an...
O sa se faca evaluarea casei de catre un evaluator...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unul dintre moștenitori vrea să cumpere părțile celorlalți doi, dar aceștia cer mai mult decât le-ar reveni conform expertizei. ce poate decide instanța în acest caz? vlad69 vlad69 In urma succesiunii dupa ambii parinti, a rezultat o casa de locuit si un teren, la 3 mostenitori.Doi mostenitori au acceptat sa vanda partea lor celui de-al ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ContSters126274 ContSters126274 Exista 2 mostenitori, unul cota 7/8 si al doilea 1/8 dintr-un apartament. Unul a cumparat de la sotul supravietuitor cu drept viager si de la un alt ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor nu e suficient ? Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, Am Certificat de Mostenitor obtinut in urma succesiunii dupa decesul tatalui meu. Acum fratii tatalui( unchii mei) vor sa mergem la tribunal sa ... (vezi toată discuția)