freeelis a scris:
1. Garantia in numerar si dobinda aferenta pot fi ridicate de catre gestionarul titular al carnetului de consemnare la incetarea contractului sau de munca sau la trecerea intr-o functie pentru care nu se cere garantie, in situatia in care nu a cauzat o paguba sau cind paguba a fost acoperita in intregime. Unitatea este obligata, in aceste cazuri, sa elibereze gestionarului, in termen de cel mult 10 zile, carnetul de consemnare impreuna cu o comunicare catre CEC sau unitatea bancara in care sa se arate ca titularul are dreptul sa ridice garantia.
2. Carnetul de munca se elibereaza la incetarea activitatii .. termenul difera de la un ITM la altul .... de exemplu, la ITM Buc acesta se elibereaza dupa cateva zile pana la 3 sau 4 sapt de la data depunerii deciziei de incetare a raportului de munca.
Buna ziua
Astazi mi-a fost inmanata c.m. si copie de pe decizia de incetare a contractului, si am facut o cerere pentru a-mi restitui garantia.La inventarul facut nu am avut lipsa in gestiune, dar nu am semnat niciun document legat de acest inventar sau rezultatul sau, asa ca este posibil sa invoce acum la 10 zile ca am avut lipsuri si sa nu mii restituie?Ce pot sa fac eu pentru a recupera aceasta suma, deja cele 10 zile legale au fost depasite....
MULTUMESC ANTICIPAT