avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata salariului dupa perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata salariului dupa perioada de proba

Buna ziua, am fost angajat la o companie cu contract de munca pe perioada nedeterminata, cu o perioada de proba de 90 de zile.La expirarea perioadei de proba compania m-a informat in scris ca nu doreste continuarea colaborarii si ca respectivul contract se incheie fara a mai necesita un eventual preaviz, unilateral.Intrebarea mea este, la ce interval de timp trebuie sa imi primesc drepturile banesti daca in contract era stipulat ca plata salariului se face in intervalul 1-15 al lunii urmatoare?Nu cumva odata cu incheierea contractului in care era stipulat acest lucru, aceasta mentiune se anuleaza si ea si trebuie sa imi primesc salariul odata cu lichidarea?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:37, 20 Aprilie 2013
Plata salariului se face la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Rareori, un angajator, face plata la data incetarii c.i.m.

Neplata salariului la data prevazuta poate face obiectul :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul
- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii si va putea sanctiona cu avertisment sau cu amenda pe angajatoa, dar nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.

Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co neplatit si neacordat cyan cyan ce se poate face impotriva unui angajator care nu acorda concediul de odihna si nici nu il plateste? care sunt sanctiunile pe care le poate primi daca faci ... (vezi toată discuția)
Salariu fonduri europene ainginer ainginer Buna ziua Intrebare; De un an si jumatate liceul cu care am colaborat ca formator in cadrul unui proiect cu fonduri europene nu ne-a platit salariul ... (vezi toată discuția)
Salarii neplatite de 3 luni - ce se poate face? PanaitMirela PanaitMirela =cum este posibil ca un angajat la aceasta ,,renumita firma de securitate,paza si protectie :frantic:,sa nu isi plateasca angajatii 3 luni?nici macar un bon de ... (vezi toată discuția)