problema ar fi ca in momentul cumpararii, adica acum 2 luni de zile nu s-a mentionat absolut nimic despre asemenea taxa. repet, am intrebat de cel putin 2 ori daca masina e in regula cu toate taxele, la zi, etc. si ni s-a raspuns afirmativ. de asemenea nu am fost avertizati ca va trebui platita o asemenea taxa din 15 martie, daca nu inmatriculam masina pana la acea data. mi se pare bataie de joc...
buna ziua. am achizitionat (prin leasing) la inceputul lunii martie, ca persoana juridica un autoturism rulat, din anul 2009, de la o reprezentanta auto. in momentul achizitionarii, ni s-a spus ca masina e cu toate taxele la zi, repet, fiind inmatriculata deja in romania. dupa achizitionare, s-a facut trecerea pe numele noului proprietar (firma, in cazul de fata) iar acum, dupa 2 luni, a venit o factura reprezentand "taxa de poluare". masina este euro 5. in ordonanta OUG nr. 9/2013 nu am regasit un paragraf conform caruia sa fiu obligat sa platesc aceasta taxa, din moment ce masina fusese anterior inmatriculata in ro. de ce ma obliga acum la aceasta taxa nu inteleg? in speranta ca ma puteti lamuri, multumesc anticipat
Buna ziua,
M-ar interesa daca un traducator autorizat de catre Ministerul Culturii poate legaliza la notar un document.
Exemplu personal: detin certificat de traducator de la Min. Culturii pe domeniul tehnic. Sunt si Persoana Fizica Autorizata. Daca vine cineva la mine si imi cere o traducere tehnica legalizata, pot realiza aceasta legalizare la un notar?
Buna ziua,
Sunt PFA traducator si NU realizez lunar venituri egale cu salariul minim pe economie, realizez venituri mai mici sau, in unele luni, egale cu ZERO. Intrebarea mea ar fi...cum e posibil sa platesc impozit - la CAS, AF aferente salariului minim pe economie (845 lei sau cat... o mai fi)???
Exemplu: Venitul meu net realizat pe 2012 este de 1000 de lei si eu trebuie sa platesc impozit - CAS 5,5% din 845 x 12 = 507 lei + Admin FIn. 16% + pensii?? Cum e posibil asa ceva??
Zambiti vreodata, domnule?
Nu mai luati totul personal si nu mai muscati din tastatura. Nu e ca si cum am pus la indoiala capacitatea dvs. de expert in tot, doar ca... in dreptul pseudonimului nu scrie decat "utilizator".
Sa inteleg ca dvs. nu faceti comenzi online, sau daca faceti, verificati magazinele dinainte daca au depozit sau nu, daca pastreaza produsele in mod corespunzator? :) Eu apreciez pasiunea cu care imi vbiti de lucruri mai legale decat legea insasi, dar nu trebuie sa ma apostrofati de parca v-am gresit cu ceva.
Domnilor moderatori, promit sa nu mai pun intrebari pe acest forum. MI-e teama sa nu-mi iasa vreun utilizator prin monitor.
Chiar va multumesc. Insa insist si eu. Daca ar fi asa cum sustineti dvs., 99% din magazinele alimentare ar insemna ca sunt in neregula. Nu am vazut NICAIERI intr-o alimentara sa fie depozitate altcumva decat "la gramada" sau oriunde este loc zaharul, uleiul, etc. Si nu a zis nimeni ca magazinul meu va presupune existenta unui stoc. Exista posibilitatea sa aduc produsul in momentul in care imi este comandat, din alta parte.
Intrebarea mea nu se referea la modalitatea LEGALA sau nu de depozitare, ci in primul rand la PASII care sunt de urmat pentru deschiderea unui magazin online. Imi deschid un SRL si apoi...ce urmeaza? Ce tip de autorizatii imi trebuiesc? Sau...si mai simplu: CUI trebuie sa ma adresez pentru a-mi raspunde la aceste intrebari? Exista vreun birou de asistenta in acest sens?
Multumesc pentru raspuns, insa as dori o parere f avizata in acest sens, intrucat am auzit mai multe variante si nu e doar un subiect de dat cu parerea . Apropo de ce ziceti dvs, credeti ca toate magazinele ONLINE, caci la mediul online ma refer, au depozite? Haideti sa fim seriosi. Plus ca faceam referire strict la produse ambalate, NU mezeluri, NU produse refrigerate, nu produse vrac.
Buna ziua.
M-ar interesa care sunt pasii de urmat pentru deschiderea unui magazin online ce comercializeaza produse alimentare ambalate si cafea/bauturi alcoolice. Imi trebuie vreun soi de autorizatie in acest sens sau se completeaza doar o declaratie pe proprie raspundere din care sa reiasa ca produsele sunt depozitate in conditii optime?
Si inca ceva, daca intentionez sa cumpar anumite produse din afara tarii, se percep taxe vamale in cazul cafelei si bauturilor alcoolice, chiar daca acestea provin tot dintr-o tara membra a UE??
Multumesc anticipat!