Mama mea a facut acum vreo 3 ani un contract de vanzare cu uzufruct in favoarea surorii mele mai mici, fara clauza de intretinere.
1) se poate ataca de catra mama mea acest act in instanta cerand anularea?
2pot eu acum sau dupa decesul mamei sa atac(revendic) instanta dreptul de mostenitor?
ce ma intereseaza pe mine este ce s-ar intimpla daca deshi eu am banii ptr sulta, iar ea nu este de acord sa-i primeasca nefiind de acord sa paraseasca casa. ptr ca asta cred ca vrea desi ea nu are bani sa-mi dea. va multumesc frumaos ptr sfaturi.
deci, am fost casatoriti si am divortat. in urma partajului eu trebuia sa ii platesc o suma de vreo 7000 de euro fapt stabilit de expertul instantei. atunci am incercat sa convietuim din nou impreuna si se pare ca nu a mers. acum de vreo 3 ani ne suportam reciproc de aici si celelalte probleme. mentionez ca locuinta se afla in sectorul 5 din bucuresti shi in urma partajului s-au facut din nou acte de vinzare cumparare intre noi, noi devenind coproprietari in parte egala. acum nu se mai poate sa convietuim impreuna shi i-am oferit 20.000 de euro sa renunte. mi-a spus ca e prea putin(ea oferindu-mi 5000) bunurile comune sunt o camera shi un hol parte dintr-o alta casa care exista in curte fiind a surorii mele shi o bucate mica de teren pe care am construit 2 camere acestea din urma fiind fara autorizatie de constructie dar cunstruite inaintea divortului. nici unul dintre noi nu s-a casatorit intre timp, iar fiica noastra in virsta de 20 de ani locuieste cu prietenul ei la locuinta acestuia. va multumesc
am discutat impreuna pe tama asta si nu e de acord sub nici o forama sa ii dau eu bani ptr a renunta, iar ea nu are sa-mi dea. s-a ajuns la o situatie penibila in care nimeni nu mai plateste nimic shi o data pe luna se opresc sau gazele sau lumina
. ajutati-ma va rog. stiu ca exista o varianta de scoatere la licitatie prin instanta.
dupa divort shi partaj am decis impreuna cu fosta sa ma incercam o data. dar proasta idee sa dovedit, locuim in bucuresti intr-o casa la curte shi nu poate fii impartita sub nici o forma. ce se poate face?