avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Activitate issabellemaria

Activitate issabellemaria

Azi mi s-a respins Recursul la o Curte de Apel pe motivul nedepunerii Recursului la instanta a carei hotarire se ataca,adica Tribunalul.
Desi,a fost inaintat in termen,aceasta Curte de Apel a trimis dosarul la Tribunal care a inregistrat actiunea,la data la care a primit-o de la Curtea de Apel si nu la data inscrisa pe Recomandata Postei.
Din ce motive pot ataca decizia Curtii de Apel si pe ce cale :Contestatie in anulare sau Revizuire ?
Multumesc
Adica sa o de-a la saraci, sa cresca caini sau alte ciudatenii, sa-si puna nu un administrator, ci zece - care este problema cuiva?
Numai ca aici vorbim de proprietatea statului si aici statul nu ar trebui sa lase la voia intamplarii ca niste neicanimeni sa-si bata joc de proprietatea sa (adica a mea, a dvs., a tuturor). Eu aici va dau dreptate, insa dvs. mergeti pe o logica oarecum inversa daca afirmati ca........

Care proprietar ar fi atit de darnic sa nu zic altcumva,sa -si plateasca 10 administratori ? Un proprietar intr-o lume absurda desigur ca poate face angajari si la o suta de administratori dar nu dupa ce a incheiat un contract de inchiriere pe 5 ani si care nu are nici un drept de a-mi tulbura posesia din moment ce mi-am platit consumurile si ii intretin locuinta ca pe un pahar de cristal .Dar dessigur ca pe aceeasi logica inversa la noi in acest capat de lume imposibilul e ceva normal.
Se poate deposeda prin violenta directa un cetatean proprietar al locuintei ,care e problema la noi ? nici una,caci e costitutional sa inchiriezi, sa primesti banii toti odata si imediat arunci chiriasul instrada.
Da, aveti dreptate ca logica mea e inversa "logicii"infractionalitatilor,delapidarilor,haosului si altor ilegalitati
Nu e logic ca in contractul de inchiriere sa fie prevazuta obligatia platii utilitatilor ? Numai ca cel care incaseaza banii nu poate prezenta statutul in baza caruia functioneaza si incaseaza un asa zis salar .
Presedintele actual al Asociatiei de Proprietari unde este casa parinteasca ,era administrator la aceeasi asociatie,dar de locatari si nu exista pe tabel rubrica "diverse" ori salarii sau alte cheltuieli salariale.De fapt mi-a confirmat, ca era angajat si subordonat Primariei iar in momentul in care preda banii asociatiei,retinea pe stat de plata bani pentru salariile membrilor asociatiei.
Mai sintem destui cei care ne amintim ca,banii erau predati intr-un singur loc : la fostele gospodarii comunale, totul fiind centralizat.
Iar problema tot nu are raspuns :in ce temei un proprietar de imobil isi tocmeste un administrator si il trimite acasa la chirias sa-i plateasca salarul ? Fara logica ! Dar tocmai de asta e nevoie pentru a comite fraude.

Nu ati inteles ? Eu am spus odata ca platesc 8 lei la salarul,comisionul sau ce o fi pentru administrator.Mai repet:platesc 8 lei la salarul,comisionul sau ce o fi pentru administrator.
Mai mult mi-a spus ca a marit acesta datorie pentru cheltuieli notariale .Cum adica cheltuieli notariale pentru proprietar din banii mei ?pe ce baza legala si ce chitanta cu cheltuieli notariale ????!!!!!


"La Iasi, problema administrarii locuintelor sociale si a celor prin ANL este rezolvata de CL prin SC Termoservice SA (www.termoservice-iasi.ro/), o societate specializate de administrare a imobilelor si drept sa va spun, toate aspectele aratate mai sus, aici la noi nu prea se regasesc, mai putin cele legate de minoritati... nu curge lapte si miere prin aceste asociatii, dar parca nici chiar asa cum spuneti."
Trebuie sa postez si fotografii ca sa conving ? trebuie sa provoc stari de greata celor cu care intretin conversatii ? Pai sa vedeti in apartamente ce distrugeri au facut,ce sa mai vorbim ce e in toate spatiile comune. Si acestea la doar 2 luni de la predarea in folosinta a blocurilor ! Masinile Politiei vin intr-una, ba mai vine si cite o salvare Primaria tot promite ca evacueaza infractorii (80 % locatari minoritati) dar situatia nu se schimba cu nimic.
Si mai am pretentia legalitatii statutului unui administrator,obligatii,angajat, etc...

"Niciodata, dar NICIODATA Primaria nu o sa plateasca un om sa administreze condominiu fara sa recupereze banii de la chiriasi!!!"
Dar stiti sa spuneti si baza legala ?
E clar ca nu,pentru ca nu exista.In Legea locuintelor nu exista asa ceva
Inainte ca romanii sa-si cumpere locuintele cu chirie de stat construite de Ceausescu, adica cea pe care ati devenit probabil proprietara,faceau parte dintr-o Asociatiie de locatari ale carei membrii erau platiti de Primarie.Abia dupa ce AL au fost obligate sa se constituie in AP, proprietarii au angajat un consiliu de administratie indiferent de forma contractului pe care desigur ca il platesti din moment ce l-ai angajat.
Din 1971 am stat cu chirie de stat pina in 1990 cind parintii au cumparat apartamentul in
baza legii speciale post revolutie,prin urmare cunosc viata dintr-o AL si nimeni nu a platit vreodata pe tabel,salarul administratorilor caci erau angajatii Primariei. Dar am inceput sa platim dupa ce asociatiile au devenit AP.
Ce e greu de inteles ? Statul nu e recuperator de bani de la chiriasi ,ci avind angajati,colaboratori,prestatori de servicii sa-i administreze proprietatea, ii plateste din fondurile sale si le retine impozit la sursa.
Mai intreb odata,stiti baza legala prin care "Niciodata, dar NICIODATA Primaria nu o sa plateasca un om sa administreze condominiu fara sa recupereze banii de la chiriasi!!!" ?

Interventie moderator
[Edit = fara atac la persoana, va rog]


"Daca nu sunteti asociatie cu personalitate juridica, atunci nici administratorul nu poate fi angajat, cu contract in regula si deci cu declaratii de venit in regula".
Prin urmare,admiteti ca e perfect legal un contract in neregula si implicit, declaratiile de venit in neregula,sau impozite care nu pot fi virate in conturile bugetului de stat .Adica banii negrii si evaziunea fiscala e la ea acasa in Romania.
Legea e cu totul si cu totul alta :

Activitatea administratorului trebuie desfasurata in baza unui contract de prestari servicii/ conventie civila incheiat conform Codului civil si se incadreaza in categoria activitatilor dependente, potrivit prevederilor art. 7, alin. 1, punctul 2 si 2.1 din Legea 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
Conform celor mentionate mai sus, in cazul reconsiderarii unei activitati ca activitate dependenta, impozitul pe venit si contributiile sociale obligatorii vor fi calculate si virate, fiind datorate solidar de catre platitorul de venit (Asociatia de locatari/proprietari) si beneficiarul de venit (Administratorul). In acest caz se aplica regulile de determinare a impozitului pentru veniturile din salarii realizate in afara functiei de baza. Iar venitul nu si-l stabileste singur,cit si in ce conditii vrea muschii lui.Exista anumite norme.
Contractul civil/conventia civila trebuie inregistrat/inregistrata la organul fiscal competent prin depunerea formularului 020?Declaratie de inregistrare fiscala/mentiuni pentru persoane fizice? in 30 de zile de la data inceperii activitatii, respectiv de la data obtinerii primului venit.
Impozitul retinut la sursa pentru veniturile realizate in baza unor contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului civil, se declara si se plateste (conform art. 111, alin 7, lit. a) din OG 92, privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile ulterioare) : trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului.
Declararea impozitului se face prin completarea informatica a formularului 100 ?Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat?, pozitia 10(616) ?Impozit pe venit contracte/conventii?, iar plata se efectueaza in contul bugetului de stat, deschis la Trezoreria la care este arondata pentru administrare fiscala Asociatia.
Contribuabilul care nu are impunere finala are obligatia de a depune o declaratie de impunere la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal (formularul 200 prevazut de OMFP 2371/2007)), pana la data de 25 mai inclusiv a anului urmator celui de realizare a venitului. Ulterior prelucrarii acestei declaratii de catre organul fiscal competent, contribuabilul va achita si diferenta de impozit de 6%.

Prin urmare, la cele ce v-am expus mai sus ,cred ca nu are rost sa comentam exemplul cu teava sparta.
Asa dupa cum spun normele fiscale,in Romania nimeni nu scapa de declararea impozitului pe venitul incasat si cu atit mai mult, un contract si venituri in neregula sint clasificate ca si incalcari flagrante ale legii ,privind evaziunea fiscala si munca la negru.Or tocmai asta spuneam si eu :contribui la aceste venituri negre.
Ce asociatie este aceea care nu are sediu,vine o persoana cu nu stiu ce calitate de doua ori pe saptamina cite 2 ore, incaseaza bani in apartamentul fiicei sale,emite o chitanta ,femeie de serviciu nu am avut niciodata,conditiile de locuit sint insalubre si prezinta pericol de infectii, blocul fiind locuit de minoritati majoritare.Ni s-au incasat 30 lei de fiecare apartament pentru lumina pe scara de 1 an, desi proprietarul trebuia sa instaleze lumina dar si la ora aceasta e bezna in scara.Gunoiul e imprastiat pina in scara blocurilor umbla ciinii ca si pe autostrada si veniti cu exemple de tipul "teava sparta " ? Va rog sa va abtineti de la raspunsuri.
Utilizatorii pun intrebari in acest forum pentru a fi informati corect dar unele raspunsuri nu numai ca sint total in afara subiectului,ba mai mult incearca sa te convinga ca e legal sa comiti infractiuni iar cei necunoscatori ar trebui sa se abtina de a mai da astfel de rsapunsuri !

Multumesc frumos,in sfirsit un raspuns pertinent !
Dar v-as ruga sa imi spuneti ce articol prevade ca,sarcina platii pentru serviciul prestat ,revine Primariei.
Felicitari Ynocentta pentru acuratetea si exactitatea informatiilor!

\"Pentru a va furniza utilitati proprietarul sau proprietarii condominiilor trebuie sa incheie contracte cu furnizorii de utilitati, trebuie sa angajeze un administrator\"
Perfecta afirmatie, dar daca Primaria si-a angajat un administrator, atunci il si plateste.Dar nu pe banii mei ! Nu eu am semnat contract cu administratorul.
O mentiune,toate apartamentele sint locuite de chiriasi,blocurile fiind din fondul locativ de stat adica locuinte sociale.
Multumesc de raspuns dar am spus ca problema mea nu are legatura cu Asociatia de proprietari,eu sint chiriasa la stat,adica intr-un bloc de locuinte sociale de stat.
Iar plata utilitatilor si consumul la astfel de locuinte se face la Asociatia de locatari si nu cea proprietari.Pentru ca proprietar este statul si nu noi, locatarii.
Pe de alta parte, de cind Primariile din Romania angajeaza firme particulare specializate in adm.imobilelor sale ? Care lege -ar putea permite asa ceva ?
Atunci de ce mai exista asociatiile de locatari ? Si culmea ca noi platim datoriile la bloc, la un administrator,casier,presedinte sau ce o fi, caci e numai el singur deci nici vorba de firme.
Vorbeati de firma specializata "si atunci ei stiu cum si ce platesc".Nu are logica chiar prin absurditatea ca Primaria ar angaja o firma.Cum adica firma stie ce plateste ?Cu alte cuvinte,voi prostilor dati banii,ca stim noi ce sa facem cu ei !
Astept un raspuns la subiectul pe care l-am deschis : Asociatia de Locatari

Doresc sa aflu un raspuns pertinent si la subiect.X-(X-(
Al cui angajat este administratorul,casierul sau presedintele unei Asociatii de locatari al locuintelor de stat ? eu sint chiriasul statului si prin urmare nu am cum sa dobindesc calitatea de membru al Asociatiei de proprietari,statut prin care membri sai sint platiti de proprietari, ceea ce este cu totul altceva.
Sint eu obligata, sa contribui lunar cu 8 ron la "salarul" nedeclarat la fisc al(mai ales ca nu exista acte cu veniturile certe) unui administrator al locuintelor de stat ? Sau acesta este angajatul sau colaboratorul statului si prin urmare acesta are obligatia sa-i plateasca salarul pe baza unei conventii sau contract de agajat ?
Sau poate cine stie,se incaseaza salar si de la Primarie si "bani negrii" de la asociatie.
Care articol de lege reglementeza contractul de munca,salarul (si cuantumul) membrilor Asociatiei de locatari ? Atentie ,nu al membrilor Asociatiei de proprietari
Multumesc de raspuns ! Acesta e raspunsul pe care il asteptam !