avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate cinevadelabloc

Activitate cinevadelabloc

Doresc sa stiu daca am calculat bine indemnizatia pentru cresterea copilului dupa noua lege:

Daca voi naste gemeni si optez pentru concediul de 2 ani, voi primi 1200 de lei pentru primul (evident cei 75% din salariul meu net depasesc cu mult aceasta suma) + 600 de lei pt. al doilea = 1800 RON la care se adauga 400 de lei alocatiile copiilor, deci 2200 de RON in total?
Probabil va referiti la zilele de concediu de odihna restante, intrucat concediu medical nu mi-am luat niciodata si sper sa nu fie nevoie. Oricum, multumesc pentru raspuns, am inteles ideea. Intre timp insa angajatorul mi-a aprobat toate cele 26 de zile de concediu pana in mai 2011. Nu stiu daca incalca vreo lege sau nu, dar ma bucur ca nu au fost probleme in a mi le aproba.
Urmeaza sa nasc in iulie 2011. In jur de 20 mai 2011 voi intra in concediu prenatal. In afara de acest concediu mai am 5 zile de concediu de odihna ramase din 2010 si cele 21 de zile pentru 2011. Intrebarea este daca aceste 21 de zile pot sa mi le iau integral pana la intrarea in prenatal sau doar proportional cu numarul de luni lucrate in 2011? Angajatorul este dispus sa mi le acorde integral.
Cumpar un apartament in Bucuresti prin Prima Casa, BCR. Intrucat banii se vireaza vanzatorului abia dupa prezentarea la banca a intabularii pe numele noului cumparator, exista vreo posibilitate ca intabularea sa iasa in aceeasi zi cu semnarea contractului de vanzare-cumparare? Stiu un caz in care intabularea a iesit in cateva ore dupa plata la urgenta a unei taxe in jur de 5 milioane, dar doresc sa stiu daca e posibil in mod obisnuit acest lucru. Va multumesc.
Ce se poate face pentru a opri actiunile unei proprietare bolnave psihic (dar fara certificat de nebuna) care ameninta cu moartea, vine si taie cablurile de telefon, internet si TV cu foarfeca pentru a-i da afara pe chiriasii cu contract legal inregistrat la circa financiara care si-au indeplinit obligatiile contractuale timp de 5 ani fara niciun fel de abatere? Boala a inceput sa se manifeste mai violent cu cateva luni in urma (desi semne au aparut de ani de zile) si nu numai in ceea ce-i priveste pe chiriasi, ci si cu alti membri ai familiei care de frica nu depun plangere. Ea locuieste in alt apartament si e macinata de diverse obsesii care nu au inceput sa se manifeste fata de chiriasi decat in urma cu o luna si jumatate.