CAIET DE SARCINI pe un singur LOT , NEDEFALCARE CONTRACT DE ACHIZITIE PE mai multe loturi.
In ultimii ani , procedura continua foare multe unitati contractante intocmesc un singur lot de produse .Un spital, achizitioneaza intr-un singur LOT toate produsele alimentare ,este corect?
Consiliul Concurentei nu s-a sesizat iar noi, firmele mici ,suntem , in proportie din ce in ce mai mare aproape cu lacatul pe usa iar din oameni activi ,buni de munca, deveni niste blazati care nu mai pot face ,intreprinde nimic.
Daca eu produc un singur produs de branza ,de exemplu si nu produc cascaval sau nu produc ulei, ceai, de ce nu pot sa-mi vand produsul sau produsele catre unitatea in cauza ? Posibil sa comercializez,la fel unul sau trei-patru produse , ce fac? Nu am bani pentru a participa cu toate , stau ?
Este corecta aceasta masura?
Mai mult se practica ,,LOT" PE ZONA GEOGRAFICA CU TOATE PRODUSELE ?
Am un produs pe care-l produc si pot comercializa zece insa sunt restrictionata de aceste proceduri.
Am participat si particip la licitatiile publice.
Unele unitati contractante conditioneaza admiterea la procedura de achizitie numai in cazul in care poti face dovada realizarii in ultimii trei ani a unor valori si cantitati similare.A fost ,este criza si nu putem avea ,,cantitati similare vandute" sau identificam oportunitati noi de activitati.Intrebare: este corecta in cazul in care pretul este bun si produsul ,la fel sa fim exclusi de la procedura?
Nu am avut vanzari similare in anii precedenti, am un contract nou, un produs bun ,pret bun.
Nu voi putea sa-mi construiesc niciodata un loc de munca mie si al altor persoane prin aceasta masura.Este abuziva?
Am o investitie in sat VALEA LUPULUI -JUD.IASI., inceputa in 2008 si finalizata in luna IUNIE 2010.
Codul Fiscal prevede ca mod de calcul al taxei, valori intre ;0.25-1.5% ,diferentiat, fiind stabilita de CONSILIUL LOCAL, aplicata la valoarea contabila.
Consiliul Local nu tine cont ca este o strada in mediul rural fara utilitati(acestea fiind
facute din banii nostrii) si HOTARASTE ca valoarea taxei sa fie maxima ,adica 1.5% ,la aceeasi valoare ca in zone centrale ale multor orase.
Tot in Codul Fiscal este prevazut scutire pentru ,,activitati de depozitare cereale" fara a fi extinsa si pentru plante medicinale -nefiind la mare diferenta,tot produs agricol, solicit ,,scutire " ce-mi este refuzata.
Locuiesc intr-o incapere -ca locuinta serviciu, asigurand si paza ,solicit scutire ,imi este respinsa.Precizez -este cladire apartinand unei persoane juridice , diferenta este de mai mult de 10 ori /luna ,fata de o persoana fizica.
Intrebare :este corect ca % ales pentru un sat la nivel de taxa sa fie maxim ,ca intr-o strada din centrul unui oras? Unde ar putea fi contestata o ASEMENEA ABERATIE DE HOTARARE ? Se poate contesta?
Firma s-a inregistrat cu punct de lucru la REG.COMERTULUI din luna August,receptia este din luna iunie? De cand este corect sa se calculeze taxa?
Doresc sa mai stiu in ce mod se poate trece constructia pe ,persoana fizica fara a
se plati TVA?
Este o modalitate de a scapa de aceasta taxa foarte mare,mai ales ca firma nici nu merge? Nu avem profit la nivelul taxei ce trebuie platita.
Doresc sa stiu se mai accepta sau nu pensionari anticipate?
Ce act normativ, Lege a ANULAT ?