Am participat si particip la licitatiile publice.
Unele unitati contractante conditioneaza admiterea la procedura de achizitie numai in cazul in care poti face dovada realizarii in ultimii trei ani a unor valori si cantitati similare.A fost ,este criza si nu putem avea ,,cantitati similare vandute" sau identificam oportunitati noi de activitati.Intrebare: este corecta in cazul in care pretul este bun si produsul ,la fel sa fim exclusi de la procedura?
Nu am avut vanzari similare in anii precedenti, am un contract nou, un produs bun ,pret bun.
Nu voi putea sa-mi construiesc niciodata un loc de munca mie si al altor persoane prin aceasta masura.Este abuziva?
nu. este dreptul autoritatii de a impune criterii de calificare. printre acestea se regaseste si cel privind experienta ofertantului, adica faptul ca a mai derulat un contract de o anumita cantitate sau valoare. dvs. puteti veni cu sustinere progesionala din partea unui operator care a livrat produse similare in cantitattile/valorile solicitate. deci, legea da dreptul si celor care nu au experienta solicitata insa trebuie sa recurga la alte mijloace
Chiar daca este permisa, experienta similara nu ar trebui sa fie o sursa transferabila. Asta la nivel de principiu. Dar asa cum se preciza mai sus, exista si aceasta posibilitate.
In concluzie, exista 2 solutii:
1. Veniti cu sustinator tert, care trebuie sa indeplineasca toata experienta singur
2. Veniti in asociere, unde experienta se cumuleaza. Nu exista un procent de asociere obligatoriu, asa ca puteti participa cu 99%, de exemplu, in asociere.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Asociere licitatie
huminiuc
Buna ziua,
In legislatie se prevede faptul ca la participarea in asociere la licitatii publice,resursele grupului se cumuleaza;este valabil si in cazul ... (vezi toată discuția)
Participare licitatie
Dum3
Buna ziua!
Am o nelamurie si as vrea o parere avizata pt a fi sigura ca nu fac greseli.
In speta: La o licitatie mi se cere in fisa de date sa depun la ... (vezi toată discuția)