avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Participare licitatie
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Participare licitatie

Buna ziua!
Am o nelamurie si as vrea o parere avizata pt a fi sigura ca nu fac greseli.
In speta: La o licitatie mi se cere in fisa de date sa depun la experienta similara maxim doua contracte care sa intruneasca suma ceruta in licitatie.
Eu am asa: un contract de la o lucrare la care am participat in asociere X(eu) in procent de 60% si Y in procent de 40% , iar cel de-al doilea contract pe care doresc sa il depun este unul la care a participat X. Acum la licitatia in cauza participam in asociere X si Y pentru a intruni suma din licitatie. Intrebarea este daca se considera ca depun 3 contracte sau se cumuleaza cat a avut % X in contract si cat Y in primul contract + Ydin al doilea contract si se cumuleaza procentele din ambele contracte si separat procentul luiX?
Pe scurt suntem doi asociati in lucrari anterioare care vrem sa participam in asociere la o licitatie si depunem un contract in asociere (intre noi) si unul in care a lucrat doar asocialul.Cate contracte se considera ca depunem , doua sau 3 si ne descalifica?
Sper ca am explicat cat de cat sa se inteleaga si nunle-am incurcat mai rau.
Multumesc!
o zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 09:14, 10 Februarie 2016
In mod normal ofertantul este Asocierea.

Ca urmare, in vederea dovedirii experientei similare, Asocierea este cea care prezinta 2 contracte, tinand cont ca intr-unul din ele, Asocierea este cea care l-a executat.

Totusi din practica, autoritatea probabil ca va interpreta ca prezentati 2 contracte dvs. si 1 asociatul dvs., adica 3. Asta inseamna clarificari, contestatii, etc.
Parerea mea este sa evitati situatia si sa incercati sa veniti cu 2 contracte indeplinite de unul singur, sau 1 de unul si 1 de unul.
Eventual puteti lua sustinere, daca aveti de unde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta comuna + sustinere - pentru demonstrarea experientei similare danatmr9 danatmr9 La o achizitie publica la care dorim sa participam se solicita: <<Experienta similara Lista lucrarilor executate in ultimii 5 ani, din care sa ... (vezi toată discuția)
Asociere licitatie ibitza78 ibitza78 Buna ziua! La o licitatie deschisa participam in asociere cu o firma de leasing X. Atat liderul asocierii, noi, cat si asociatul X am uzat de dreptul ... (vezi toată discuția)
Experienta similara alexandru_grigoras alexandru_grigoras Buna ziua! Se da urmatoarea potentiala situatie: Autoritatea Contractanta solicita demonstrarea experientei similare sa zicem in valoare de cel putin ... (vezi toată discuția)