avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Experienta Similara
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Experienta Similara

Buna ziua!

Se da urmatoarea potentiala situatie:

Autoritatea Contractanta solicita demonstrarea experientei similare sa zicem in valoare de cel putin 1000 lei prin maxim 2 contracte. Participarea la licitatie ar fi formata din 2 asociati.
Asociat 1 va prezenta un contract de 300 de lei iar Asociat 2 va prezenta un contract de 700 lei. Contractul ce urmeaza a fi prezentat de Asociat 2 a fost indeplinit in proportie 50% de catre Asociat 2, restul fiind indeplinit de catre o alta societate care intamplator este Asociat 1.

Intrebare:
Cum ar interpreta autoritatea contractanta potentiala situatie data ? S-ar considera indeplinita cerinta privind experienta similara prin prezentarea de maxim doua contracte care sa depaseasca valoarea de 1000 lei sau A.C. va lua in considerare din contractul prezentat de Asociat 2 doar 50% din valoare adica 350 de lei, ceea ce per total ar insemna neindeplinirea cerintei.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 12:03, 13 Septembrie 2013
Interesanta speta. Nu am mai intalnit.

Parerea mea este ca cerinta este indeplinita: sunt maxim 2 contracte care cumulate (pentru ambii asociati) este de min. 1000 lei.

Anexa 2 din Ord 509 al ANRMAP prevede in cadrul Experientei similare pentru Oferta comuna "DA, se cumuleaza in situatia in care se solicita indeplinirea cerineti printr-un numar maxim de contracte cumulate. Daca se solicita cel putin un contract cerinta va fi indeplinita in totalitate de catre unul din membrii asocierii."
In al 2-lea contract nu vorbim de o "alta societate care intamplator este Asociat 1" ci de Asociat 1. Ca urmare, Asociat 1 +Asociat 2 au prezentat 2 contracte in valoare de 300+700=1000 lei. Cerinta indeplinita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Experienta similara alexandru_grigoras alexandru_grigoras Buna ziua, Am urmatoarea situatie... Se da executarea unei lucrari compusa din: lucrari hidrotehnice, lucrari de constructii civile si lucrari de drumuri. ... (vezi toată discuția)
Informaþii privind capacitatea tehnicã alexandru_grigoras alexandru_grigoras Aş dori să mă lămuresc într-o anumită situaţie cu privire la capacitatea tehnică şi profesională: Se dă următoarea cerinţă: “Cerinta ... (vezi toată discuția)
Document constatator af_krisz af_krisz Buna ziua, In fisa de date A.C cere la demostrarea experientei similare , pentru fiecare contract similar : document constatator - care nu este , nici nu ... (vezi toată discuția)