avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Activitate alexxandru30

Activitate alexxandru30

am pierdut CI si am fost la evidenta populatiei, acestia au eliberat o noua CI,dupa cateva luni cineva mi-a adus-o acasa pe ce-a veche (CI anulat), am pastrat-o cu gandul sa o predau la evidenta populatiei ,insa am uitat...:) .Dorind sa imi cumpar o masina ,din gresala am luat cu mine CI veche(ce-a anulata) si am facut actele de imatriculare cu acesta CI ,rezultand imatricularea definitiva in baza acestui document !Este ceva gresit(ilegal) sa folosesc cartea de identitate anulata(chiar daca stiam sau nu?)?Ce fel de ilegalitate am comis si la ce fel de repercursiuni legale ma pot astepta?este acelasi lucru cu falsul de identitate?
Multumesc!
saru'mana!corect si la obiect !am citit legea si nu este solutie ....foarte multumit de raspuns ,ai fost de mare ajutor!inca o data sarut mana!:)
Multumesc de rapiditate ! Daca se paote adauga si un text de lege ar fi super!Imi este imposibil sa cred ca "dreptul de propietate imobiliara" este doar pentru romani si/sau europeni persona fizica/juritica,dar oricum iti multumesc de raspuns!
detin un imobil persoana fizica si doresc sa il vand unei firme cu sediul numai in america , notarul imi zice ca nu se paote efectua tranzactia deoarece firma americana trebuie sa fie inregistrata si in romania ca sa poata achizitiona un imobil pe tritoriul romaniei?!!! este posibil sa se faca vanzarea? si daca da , cum? (sunt binevenite referiirile la lege!):)
de mentionat ca firma americana apeleaza la un prepus care sa o reprezinte la tranzactie!(doar pe baza unei delegati date de catre firma sua! conceputa direct in limba romana , semnata si stampilata in original!)
Multumesc mult !
PS este urgent ,urgent!!!!
Răspuns la discuția intrebare cu multiplu raspuns :)
athe a scris:

nu va puteti prevala de prevederile art la care faceti referire.vanzarea a fost absolut legala.

daca nu cer prea mult va rog sa motivati/argumentati afirmatia dvs., vreau sa stiu cum si care este situatia la acest moment ! multumesc pt raspuns si promtitudine !
vanzare imobil intre soti , folosind documentele de dinaintea casatoriei , fara sa aiba loc schimbarea de nume(pasaport) cu acordul partilor (evident),imobilul era pe numele sotului inainte de casatorie (de aceea a fost posibila vanzarea), suntem in divort la momentul efectuarii contractului de vanzare -cumparare ,dupa efectuarea tuturor documentelor (contract v-c, intabulare, etc) eu ,vanzatorul pot sa apelez la art.1307 cod civil (interzicerea vanzari intre soti),deci nu este important cine se opune afara de mine (nu este cazul de creditori sau de apararea intereselor mostenitorilo rezervatari ai sotului vanzator) ci pur si simplu un act de vointa (!) ???
iar daca imobilul a fost instrainat catre o persoana juridica ce se mai poate face? poate fi considerat nul contractul de v-c nascand astfel o reactie in lant de procese civile?