am pierdut CI si am fost la evidenta populatiei, acestia au eliberat o noua CI,dupa cateva luni cineva mi-a adus-o acasa pe ce-a veche (CI anulat), am pastrat-o cu gandul sa o predau la evidenta populatiei ,insa am uitat...:) .Dorind sa imi cumpar o masina ,din gresala am luat cu mine CI veche(ce-a anulata) si am facut actele de imatriculare cu acesta CI ,rezultand imatricularea definitiva in baza acestui document !Este ceva gresit(ilegal) sa folosesc cartea de identitate anulata(chiar daca stiam sau nu?)?Ce fel de ilegalitate am comis si la ce fel de repercursiuni legale ma pot astepta?este acelasi lucru cu falsul de identitate?
Multumesc!
Este ilegal pt ca vechea carte de identitate era anulata.
"chiar daca nu stiati" este eroare de drept, care nu inlatura raspunderea penala. Sunteti obligat sa cunoasteti legile din Romania.
Totusi, nu e acelasi lucru ca falsul de identitate.
Daca nu se sesizeaza nimeni, nu vor fi repercusiuni. Mergeti luni la evidenta populatiei si predati cartea de identitate veche.
In masura in care nu se va dovedi ca nu ati facut intentionat astfel,nu aveti de ce sa va faceti probleme,dar oricum este bine tocmai in dovedirea unei lipse de intentie sa predati vechea carte de identitate celor in drept.