avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... carte de identitate anulata!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

carte de identitate anulata!

am pierdut CI si am fost la evidenta populatiei, acestia au eliberat o noua CI,dupa cateva luni cineva mi-a adus-o acasa pe ce-a veche (CI anulat), am pastrat-o cu gandul sa o predau la evidenta populatiei ,insa am uitat...:) .Dorind sa imi cumpar o masina ,din gresala am luat cu mine CI veche(ce-a anulata) si am facut actele de imatriculare cu acesta CI ,rezultand imatricularea definitiva in baza acestui document !Este ceva gresit(ilegal) sa folosesc cartea de identitate anulata(chiar daca stiam sau nu?)?Ce fel de ilegalitate am comis si la ce fel de repercursiuni legale ma pot astepta?este acelasi lucru cu falsul de identitate?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 18:57, 9 Octombrie 2010
Este ilegal pt ca vechea carte de identitate era anulata.
"chiar daca nu stiati" este eroare de drept, care nu inlatura raspunderea penala. Sunteti obligat sa cunoasteti legile din Romania.
Totusi, nu e acelasi lucru ca falsul de identitate.
Daca nu se sesizeaza nimeni, nu vor fi repercusiuni. Mergeti luni la evidenta populatiei si predati cartea de identitate veche.
In masura in care nu se va dovedi ca nu ati facut intentionat astfel,nu aveti de ce sa va faceti probleme,dar oricum este bine tocmai in dovedirea unei lipse de intentie sa predati vechea carte de identitate celor in drept.
Da, e bine sa o predati sau sa o distrugeti, chiar daca difera doardata, seria si numarul ei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate carte identitate simircea simircea Am o mama de 92 de ani - in 2013, de la domiciliul ei, I s-a furat cartea de identitate (impreuna cu bani, card) si cu ajutorul meu i s-a eliberat o noua carte ... (vezi toată discuția)
Pierdut buletin(gasit dupa depunerea actelor) panflodan panflodan Mi-am pierdut buletinul, iar pentru ca trebuie in curand sa plec din tara(neavand pasaport) am depus imediat actele pentru un nou buletin. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate vslmarcel vslmarcel Buna ziua. Am o mare problema cu vechiul proprietar al imobilului dobandit prin vanzare -cumparare de mine in 2009. Acesta s-a repatriat din SUA si prin ... (vezi toată discuția)