avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare -cumparare imobil romania de catre o firma din ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare -cumparare imobil romania de catre o firma din sua!

detin un imobil persoana fizica si doresc sa il vand unei firme cu sediul numai in america , notarul imi zice ca nu se paote efectua tranzactia deoarece firma americana trebuie sa fie inregistrata si in romania ca sa poata achizitiona un imobil pe tritoriul romaniei?!!! este posibil sa se faca vanzarea? si daca da , cum? (sunt binevenite referiirile la lege!):)
de mentionat ca firma americana apeleaza la un prepus care sa o reprezinte la tranzactie!(doar pe baza unei delegati date de catre firma sua! conceputa direct in limba romana , semnata si stampilata in original!)
Multumesc mult !
PS este urgent ,urgent!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Septembrie 2010
alexxandru30, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexxandru30 , utilizator 15:37, 29 Septembrie 2010
Vnazarea de imobile se face numai catre persoane fizice juridice romane sau pentru persoane fizice sau juridice membre ale UE, dupa 5 ani de la aderarea Romaniei la UE.
Multumesc de rapiditate ! Daca se paote adauga si un text de lege ar fi super!Imi este imposibil sa cred ca "dreptul de propietate imobiliara" este doar pentru romani si/sau europeni persona fizica/juritica,dar oricum iti multumesc de raspuns!
legea nr 312/2005
saru'mana!corect si la obiect !am citit legea si nu este solutie ....foarte multumit de raspuns ,ai fost de mare ajutor!inca o data sarut mana!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoane fizice straine care doresc proprietati in tara claclacla claclacla Va rog sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns legal... O persoana de cetatenie egipteana doreste sa achizitioneze o proprietate si probabil sa si locuiasca ... (vezi toată discuția)
Poate o persoana fizica angaja pe cineva? Kimmy10 Kimmy10 Doresc sa angajez un cetatean american ca profesor particular de limba engleza. El nu are drept de munca in Romania si doresc sa il angajez in mod legal, cu ... (vezi toată discuția)
Lichidare societate cu teren in patrimoniu cributi cributi Buna si bine v-am gasit. Sunt un proaspat utilizator asa ca implor ingaduinta. Intrebarea mea ar fi : intentionez sa incep procedura dizolvarii voluntare ... (vezi toată discuția)