multumesc pentru raspuns.
dar daca pana la infatisarea la politie achit si restul de bani, se poate continua dosarul?
mai mentionez ca firma nu mi-a eliberat pana in prezent cartea de munca, au zis ca mi-o dau atunci cand achit toata datoria.
Buna ziua
Sunt cercetata de politia de investigare a fraudelor pentru o lipsa in gestiune.Lipsa in gestiune s-a produs ca urmare a neatentiei mele. am recunoscut aceasta lipsa in gestiune, am convenit ca o sa le dau banii .
Lipsa este de 1200lei. mi-au oprit salariul in val de 600 lei si a ramas ca restul sa il dau pana pe 31. Nu am avut banii pana la aceasta data, in ianuarie le-am mai dat 300 lei si a ramas sa le dau restul de 300 lei cand mai fac rost.
Mentionez ca am fost pusa sa-mi dau demisia, am un copil in intretinere si momentam nu am serviciu.
Ce poate sa mi se intample in aceasta situatie. O sa imi faca dosar penal?
trebuie sa ma prezint la politie insotita de avocat?
Va rog ajutati-ma.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
am verificat la itm cartea este inchisa pe demisie prin acordul partilor. cartea de munca au spus ca mi-o dau in momentul in care imi achit datoria.
salariul mi l-au retinut pe tot (nu au tinut cont ca am copil in intretinere)
am platit jumatate din lipsa care a iesit iar ptr ca nu am platit-o integral mi au deschis dosar penal la politie.
Va rog spuneti-mi ce sa fac in aceasta situatie.
vreau sa-i dau in judecata ptr ca au fost niste nemernici si mi-au incalcat multe drepturi.
buna ziua
as dori un raspuns din partea dvs.
in noiembrie anul trecut am fost obligata sa-mi dau demisia. cartea de munca a ramas la firma si vor sa mi-o dea pana nu achit o datorie(m-au scos lipsa in gestiune). ce pot sa fac legal acestei firme avand in vedere ca imi retin ilegal cartea de munca. pot sa-i dau in judecata si sa le cer despagubiri pentru perioada in care mi-au retinut cartea de munca?
va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
ce pot sa fac ca sa indrept situatia in favoarea mea.
toata discutia cu ei a fost verbala, au am nici un act scris exceptand demisia si faptul ca recunosc lipsa din gestiune. am uitat sa mentionez ca salariul a fost scazut din prejudiciu.
multumesc pentru raspuns.
Este cam greu de probat deoarece sefa de magazin nu ne-a adus factura de retur la marfa iar eu nu am nimic la mana prin care sa demonstrez ca ea nu ne-a adus-o si nici ca marfa venea cu 100-200g pe minus.
aveau dreptul sa ne opreasca tot salariul si sa ne ceara demisia fara sa se faca cercetare disciplinara.
pot sa inceapa cercetarea disciplinara dupa 26 de zile fara sa fim de fata? In caz ca CIM nu este inregistrat la ITM pot sa ma mai dea in judecata? Eu ce pot sa fac in aceasta cauza?
nu am semnat proces verbal de predare primire gestiune.Am fost angajata ca vanzatoare.
La inventarul de la sfarsitul lunii au venit deja cu o alta fata careia i-am dat gestiunea in primire pe baza de proces verbal , tot atunci am semnat si inventarul ca am iesit lispa.
am fost chemate a doua zi sa dam o declaratie ca vom plati suma pana la finele anului, ne -au oprit tot salariul si am fost obligate sa ne dam demisia fara preaviz.
Ne pot da in judecata pentru recuperarea prejudiciului de 600lei/pers si care este riscul la care ma supun daca ajung in instanta?
eu am vreo sansa de castig daca ii dau in judecata?
de asemenea este posibil,ca CIM sa nu fie inregistrat la ITM?Astept rasp dvs.
buna ziua
vrea sa stiu ce pot sa fac daca am iesit lipsa gestiune si obligata sa mi dau demisia fara preaviz.
am preluat o gestiune fara inventar (greseala mea), la inventarul lunar am iesit lipsa 2000 mi - au oprit si mie si colegei salariu de 1000 restul urmand sa-i restituim pana la finele anului. de asemenea nu ne-au eliberat cartea de munca pe motiv ca pana nu platim nu ne-o dau. ce masuri pot lua impotriva noastra?
noi ce putem sa facem?