avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate mihai69

Activitate mihai69

Buna ziua,

as dori va rog sa descrieti procedura de import bunuri din China(pungi cadouri).Se plateste tva cand,cum se plateste vama-cat costa....

Va multumesc
Va rog frumos sa ma ajutati cu o parere autorizata in privinta infiintarii unei firme de prestari servicii ce forma juridica sa aleg,e vb.de mai multe CAEN,daca e obligatoriu sa am casa de marcat,daca pot sa ma angajez la propria firma,ce fel de contabilitate .......Mentionez ca momentan voi face recuperare si valorificare deseuri in colaborare cu o firma mare si intentionez sa mai prestez productie de conserve,dulceturi traditionale.
Va multumesc
Răspuns la discuția act aditional
firma mi-a spus ca le voi avea dupa inregistrarea la ITM#-o
mai precis e vb de o firma de recrutare care efectueaza lesing de personal pt.angajatori diversi.Numai ca din cate inteleg lucrurile nu sunt tocmai in litera legii...
la 1 dec.2010am incheiat un cm peper.determ insotit de un act aditional.firma angajatoare se afla in Buc.eu in Galati ,locul desf activit.Galati-Braila.Nu mi-a pus la dispozitie un ex.din cm motivand ca trebuie sa-l inregistreze ka ITM.La solicitarea mea expresa mi-a trimis pe mail un ex cu o stampila ITm din 6 dec,dar sub nici o forma nu vrea sa-mi trimita si ocopie dupa actul aditional.Care sunt efectele acestui aditional si daca trebuia inscris si nu a facut acest lucru unde sa ma adresez?
Discuție act aditional
Buan ziua,
un act aditional la un contract de munca este obligatoriu a fi inscris in carnetul demunca?
Ce efecte produce daca nu este inscris?
Vamultumesc
Buna ziua,
ma aflu in urmatoarea situatie:-sunt din ianuarie in posesia unei hot.judecatoresti definitive prin care am de recuperat de la firma unde am lucrat mai multe drepturi salariale(plata sal.compensatoriu,palta ore suplimentare,....)numai ca angajatorul se afla in acest moment in concordat preventiv.Am incercat pe cale ad-tiva recuperarea acestor drepturi,nu s-a intamplat nimic insa.Care este procedura urmatoare?Il pot executa silit si cum fac acest lucru?
Va multumesc
Buna ziua,

pt ob.de activitate recuperare deseuri nepericuloase(hartie,carton,pet) si valorificare(vinderea lor catre terti)ce tip de pers.juridica ar fi indicat?
Cred ca as avea nevoie si de un angajat(colaborator),va trebui sa tai facturi si sa emit chitanta,dar si sa incasez.Va multumesc
Discuție taraba piata
Buna ziua,
daca vreau sa-mi deschid o ii -comert (o taraba in piata cu legume,fructe)ce fel de contabilitate trebuie tinuta ,ma pot descurca si singura,imi trebuie casa de marcat,cu ce act cumpar de la tarani legumele si fructele,?E mai bine pfa,ii sau srl?
Va multumesc:)
Va multumesc,
stiti cumva daca e vorba numai de deseuri din hartie si carton pot functiona intr-un spatiu inchiriat sau e obligatoriu sa construiesc pt.ca mi se pare descurajant.
Toat:)e cele bune