BUNA ZIUA.Am o mare problema.Termin cei 2 ani de ingrijire copil si am vorbit cu mai multe persoane care mi-au spus ca bugetarilor li se mai acorda un concediu de odihna pentru aceasta perioada.Este posibil asa ceva? cAZUL MEU ESTE URMATORUL: Am 25 zile CO pe care le-am efectuat pina pe 23 iunie 2009 cind am nascut, acum ca m-am intors la munca pe 23 iunie la cite zile de CO mai am dreptul pina la sfirsitul anului?:(
Uraaa! Rezolvare finala:cartea de munca ramine la birourile unitatii (acestea nu s-au desfiintat)iar medicalul il plateste tot unitatea pastrind codul fiscal inca doi ani pentru persoana in cauza.Nu renuntati la drepturile voastre.M-am hotarit sa mai fac o facultate DREPTUL pentru ca se pare ca fara juristi si tupeu nu rezolvam nimic.;)
Doamne incurcate mai sunt legile astea ale noastre sau suntem prea prosti sa le intelegem.Revin cu problema legata de medical.Casa de sanatate si ITM -ul spun ca medicalul trebuie platit in continuare de institutie deoarece nu se desfiinteaza de tot.Dar intrebarea celor de la institutie este :De unde sa plateasca si cum sa inregistreze plata daca acel cod fiscal nu mai exista, ce a ramas din institutie figureaza pe un alt cod fiscal fiind finantata de primarie,ce sa desfiintat era autofinantat. Va rog daca ma puteti lamuri ca o sa fac o criza de nervi.De ce trebuie noi sa rezolvam aceste probleme si nu cei platiti sa faca asta?
M-am gindit sa va dau raspunsul la problema mea poate mai intereseaza pe cineva.Cartea de munca ramine la institutie (ce ramine din ea)pina termincei doi ani de ingrijire copil si apoi somajul iar medicalul il plateste casa de sanatate.Preavizul este intrerupt de medicale.:))
Multumesc mult!M-am lamurit cu medicalul dar perioada intre desfiintarea firmei si ziua in care nasc este considerata intrerupere in cartea de munca?Imi afecteaza la cic? Ce se va intimpla cu cartea mes de munca in aceasta perioada?Azi cei de la somaj mi-au spus sa intru citeva zile in somaj si apoi in prenatal.Asta ce inseamna sa intrerup prenatalul in care ma aflu deja ? Se poate as?#-o
M-am mai documentat putin. Nu pot sa atac in instanta deoarece conform codului muncii art.60 alin.2 institutia imi poate da preaviz deoarece se desfiinteaza.Ce fac mai departe?
Cei de la institutie imi spun ca nu stiu cine va plati concediul si ca au facut demersurile pentru somaj.Am fost la somaj si cei de acolo au spus ca nu pot sa faca asa ceva si sa ma duc la ITM sa fac plingere.Ce sa fac, ma intereseaza mai mult continuitatea in cartea de munca decit banii pe mdical pentru a nu-mi afecta indemnizatia de crestere copil
sunt angajata la Politia comunitara si ma aflu in concediu prenatal.Am primit un preaviz ca institutia se desfiinteaza(partial) pina pe 21 octombrie. Ce se intimpla cu cartea mea de munca de la acea data pina nasc deoarece trebuie sa am continuitate si cine imi plateste concediul?Au oare dreptul sa imi intrerupa concediul prenatal cu preavizul sau sa ma dea in preaviz in conditiile in care mai ramine o ramura a institutiei?Ce ma sfatuiti sa fac?Va rog raspuns cit mai urgent si va multumesc ca ma ascultati chiar nu stiu ce sa fac mai am o luna si jumatate si trebuie sa nasc.