sunt angajata la Politia comunitara si ma aflu in concediu prenatal.Am primit un preaviz ca institutia se desfiinteaza(partial) pina pe 21 octombrie. Ce se intimpla cu cartea mea de munca de la acea data pina nasc deoarece trebuie sa am continuitate si cine imi plateste concediul?Au oare dreptul sa imi intrerupa concediul prenatal cu preavizul sau sa ma dea in preaviz in conditiile in care mai ramine o ramura a institutiei?Ce ma sfatuiti sa fac?Va rog raspuns cit mai urgent si va multumesc ca ma ascultati chiar nu stiu ce sa fac mai am o luna si jumatate si trebuie sa nasc.
Cei de la institutie imi spun ca nu stiu cine va plati concediul si ca au facut demersurile pentru somaj.Am fost la somaj si cei de acolo au spus ca nu pot sa faca asa ceva si sa ma duc la ITM sa fac plingere.Ce sa fac, ma intereseaza mai mult continuitatea in cartea de munca decit banii pe mdical pentru a nu-mi afecta indemnizatia de crestere copil
M-am mai documentat putin. Nu pot sa atac in instanta deoarece conform codului muncii art.60 alin.2 institutia imi poate da preaviz deoarece se desfiinteaza.Ce fac mai departe?
1. Din Norma de aplicare a OUG 1582005:
Art. 62. - În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
2. Asadar prezentati certificatele medicale de maternitate la Casa de Sanatate care vi le plateste.
3. Dupa terminarea concediului de maternitate (sau dupa 42 de zile de la nastere) puteti intra in CCC pana la 2 ani.