avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce se intimpla cu concediu prenatal si cartea de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce se intimpla cu concediu prenatal si cartea de munca in cazul desfiintarii institutiei

sunt angajata la Politia comunitara si ma aflu in concediu prenatal.Am primit un preaviz ca institutia se desfiinteaza(partial) pina pe 21 octombrie. Ce se intimpla cu cartea mea de munca de la acea data pina nasc deoarece trebuie sa am continuitate si cine imi plateste concediul?Au oare dreptul sa imi intrerupa concediul prenatal cu preavizul sau sa ma dea in preaviz in conditiile in care mai ramine o ramura a institutiei?Ce ma sfatuiti sa fac?Va rog raspuns cit mai urgent si va multumesc ca ma ascultati chiar nu stiu ce sa fac mai am o luna si jumatate si trebuie sa nasc.
Cel mai recent răspuns: florea daniela , utilizator 14:15, 20 Octombrie 2010
Atacati in instanta preavizul.
gabescu a scris:

Atacati in instanta preavizul.

In instanta se ataca decizia de concediere ....:)
X-(

Cei de la institutie imi spun ca nu stiu cine va plati concediul si ca au facut demersurile pentru somaj.Am fost la somaj si cei de acolo au spus ca nu pot sa faca asa ceva si sa ma duc la ITM sa fac plingere.Ce sa fac, ma intereseaza mai mult continuitatea in cartea de munca decit banii pe mdical pentru a nu-mi afecta indemnizatia de crestere copil
M-am mai documentat putin. Nu pot sa atac in instanta deoarece conform codului muncii art.60 alin.2 institutia imi poate da preaviz deoarece se desfiinteaza.Ce fac mai departe?

1. Din Norma de aplicare a OUG 1582005:
Art. 62. - În cazul în care, potrivit legii, angajatorul îşi suspendă temporar activitatea sau activitatea acestuia încetează prin: divizare ori fuziune, dizolvare, reorganizare, lichidare, reorganizare judiciară, lichidare judiciară, faliment sau prin orice altă modalitate prevăzută de lege, drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, care s-au născut anterior ivirii acestor situaţii, se achită din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate de către casele de asigurări de sănătate.
2. Asadar prezentati certificatele medicale de maternitate la Casa de Sanatate care vi le plateste.
3. Dupa terminarea concediului de maternitate (sau dupa 42 de zile de la nastere) puteti intra in CCC pana la 2 ani.

Alte discuții în legătură

Se poate da aviz de somaj la o gravida in luna a opta DOLCE_KYSS DOLCE_KYSS buna ziua ma numesc iuliana dobasu sunt in concediu prenatal de 30 zile . Am fost anuntata de firma unde lucrez sa ma duc sa imi semnez preavizul de somaj .Ce ... (vezi toată discuția)
Cine plateste concediul prenatal leydutza leydutza buna ziua, ma numesc Alina si as vrea sa va spun in mare problema mea si daca cineva detine informatii descpre cazul meu sa-mi dea detalii. Sunt insarcinata ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Cammie Cammie Buna ziua! Sunt insarcinata in 19 saptamani si ar trebui sa nasc la inceputul lunii iulie. Sunt angata la o institutie a statului (Camera Agricola), care ... (vezi toată discuția)